top of page

5 mei en de wijk Simon Stevin

4 en 5 mei blijven bijzondere dagen, wat wij op 4 mei herdenken is niet uit te leggen. U heeft vast en zeker gisteren de dodenherdenking gezien en de toespraak van Andre van Duin. Een komiek, met een bijzonder verhaal over zijn vader, dit keer verteld met een serieuze toon, met inhoud en besef wat vrijheid betekent voor ons allemaal.


Voor de nieuwe wijkbewoners is het misschien nieuw dat de wijk ook dichtbij 4 mei staat! We doelen daarbij dit keer niet op de militaire historie, echter wel op de namen die de straten in onze wijk hebben gekregen.


Namen van verzetsstrijders die tegen het naderende einde van de tweede wereld oorlog nog geprobeerd hebben een slag te maken tegen de Duitsers. Helaas hebben velen van hun dit niet overleefd. Enige tijd terug hebben wij een uitgebreid artikel geschreven over de mensen achter de straatnaambordjes.


Om de herinnering levend te houden en vooral het besef dat vrijheid niet gewoon is, wilden wij het nog een keer met u allen delen.Tot slot nog deze bijzondere ontmoeting van een bewoner aan de Pieter van Varklaan, twee jaar geleden, net voor de oplevering van deze woningen.Dit zijn Anjo van Vark en Wim van Ree.


Zij wonen in Canada en kwamen kijken naar de straat die naar haar grootvader is vernoemd: Pieter van Vark. De vader van haar vader werd om het leven gebracht in december 1944 net voor de bevrijding. Hoe een gewone straatnaam ineens een andere inhoud krijgt.


Fijne 5 mei allemaal!

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments