top of page
  • Foto van schrijverredactie

Activiteiten in de wijk

Bijgewerkt op: 24 aug. 2020

Afgelopen dinsdagavond is de werkgroep, net voor de vakantie nog bijeen geweest en hebben we een aantal activiteiten en evenementen besproken die na de zomervakantie worden georganiseerd in de wijk.


In verband met COVID-19 hebben wij de afgelopen periode niets op touw gezet, dit om alle risico's te willen uitsluiten en alle richtlijnen in acht te kunnen nemen. Met de verruimingen van begin juli en de mogelijkheden vanaf 1 september zijn wij van mening een goed en veilig programma te kunnen neerzetten voor de wijk.


Ons hebben de afgelopen weken verschillende vragen bereikt wanneer er weer wat wordt gedaan voor de kinderen, wij hebben goed nieuws, het programma is voor het grootste deel afgestemd op de kinderen. Het organiseren vraagt om inzet van de werkgroepleden, daarnaast zijn wij bezig met het opzetten van een flexibele pool, het zou erg prettig zijn als wijkbewoners die af en toe willen helpen, zich aanmelden, samen staan we immers sterker en kunnen we er iets nog mooiers van maken. Voelt u zich aangesproken, geef dan duidelijk aan waarvoor we u kunnen benaderen en bericht ons per mail: activiteitenenevenementen@platformsimonstevin.nl


Onderstaand programma hebben wij in petto:


29 augustus 18:30 - 19:30 uur

Puro in de Wijk (locatie Bospark)

Wie kent niet PURO, de lekkerste ijssalon in Ede (tegenover het politiebureau), op 29 augustus komt PURO naar de wijk en trakteren wij alle kinderen op een gratis ijsje. Wat u hiervoor moet doen is aanmelden via onze website, u ontvangt dan op uw huisadres de muntjes om op die avond een lekker ijsje te halen. Aanmelden kan tot 25 augustus 12:00 uur.

Mochten de papa's en mama's ook zin hebben in een ijsje, dat kan, tegen het speciale tarief van € 1,00 per bolletje kunnen ze ook genieten van een heerlijk ijsje. Aanmelden kan via deze link5 september 19:00 - 21:00 uur

Vossenjacht (start Wiesje Boonzaaijerstraat / Pieter van Varklaan)

Dit wordt weer supergezellig, voor de eerste keer organiseren wij op deze avond een Vossenjacht in de wijk. Wat lopen er toch een hoop vreemde mensen door de wijk, zijn dat de vossen? Probeer ze allemaal te ontmaskeren en wie win jij die avond wel de Vossenjacht wedstrijd. Na afloop gaan we met z'n allen mashmallows maken en natuurlijk lekker opeten. Deelname is gratis!

Kinderen tot en met 14 jaar zijn welkom! Opgeven kan via deze link.


Lijkt het u als ouder leuk om mee te doen als vos, meld u dan aan via dit email adres: activiteitenenevenementen@platformsimonstevin.nl


26 september 16:00 - 20:00 uur

Burendag en Muziek en vertier in de Wijk

Dit weekend is het Burendag en leek het ons leuk om deze dag iets speciaals te doen voor de hele wijk. Samen maken we de wijk! Er wonen vast volwassenen, kinderen in de wijk die het leuk vinden om hun (muzikale) kunsten te vertonen. Op deze dag bieden we iedereen een podium, vindt je het leuk om te goochelen, muziek te maken, te dansen, iets te doen met kunst of iets anders creatief, kom je huis uit en doen mee! Een kleedje op je eigen inrit met wat kleine spulletjes in de verkoop is natuurlijk ook leuk.


Meld je aan via mail info@platformsimonstevin.nl en vermeld waar je woont en wat de mensen daar kunnen verwachten, en binnen welk tijdsblok, we nemen je locatie dan mee in de Burendag routeplanner voor de wijk. Tussen 18:00 en 20:00 uur is het idee om dit te organiseren. Meer informatie volgt eind augustus en dan maken we ook de eerste leuke acts bekend.


9 oktober (tijdstip wordt nader bepaald)

Wildwandeling voor kinderen

Altijd al dieren willen spotten in het bos? Samen met Leendert van Houwelingen gaan jullie op pad, op zoek naar wilde zwijnen, herten en ander wild in de bossen in de omgeving.

Deelname kosten zijn € 5,00 per persoon en eind augustus kun je aanmelden via de link op onze website. Meer informatie volgt z.s.m.


21 oktober 18:30 - 19:30

Verhalenverteller in het Bospark

Ouders opgelet, deze avond zal uw kind echt lekker gaan slapen! Een echte verhalenverteller en klein toneel nemen uw kind mee in de wereld van fantasie en plezier. In een sfeervolle setting komt het verhaal echt tot leven, zorg dat je dit niet mist. Na afloop zwaait hij alle kinderen uit en wie weet komt hij later dit jaar nog een keer terug!

Meer informatie en aanmelding volgt binnenkort via onze website!8 november 10:00 uur

Mountainbiketocht met Snert voor volwassenen

Samen uit, samen thuis, dat is het motto van deze derde mountainbiketocht, georganiseerd door het Platform. Ontmoet nieuwe mensen (1.5 m afstand), geniet van de mooie omgeving en na afloop een heerlijke kom Snert, met stokbrood. de start is bij de hindernisbaan aan de Didi Rooslaan. Binnenkort kunt u zich aanmelden via onze website.


Wij hopen dat veel wijkbewoners aansluiten bij één van de activiteiten. Voor sommige is een kleine vergoeding van toepassing om de kosten te dragen voor materiaal en bijdrage voor de boswachter. Wij kijken uit naar een mooi, gezellig najaar in de wijk!


LETOP! De schone Helden editie van 5 september komt te vervallen!


Mochten er vragen en of opmerkingen zijn, laat het ons weten via info@platformsimonstevin.nl

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page