top of page
  • Foto van schrijverredactie

Activiteiten in de wijk voor Jong en Oud

Het is nog even spannend of alle activiteiten uiteindelijk door kunnen gaan, het 5 stappenplan van de overheid biedt perspectief, de vaccinaties gaan gewoon door, dat moet ruimte bieden voor meer versoepelingen. Toch vonden de leden van de werkgroep Activiteiten en Evenementen het tijd om een agenda op te stellen voor dit jaar. Bijna alle activiteiten worden buiten georganiseerd en kunnen veilig en verantwoord plaatsvinden, met inachtneming van de op dat moment, geldende coronaregels, De Oliebollenborrel komt ook weer terug, die staat als laatste gepland voor dit jaar en als het mee zit kan die dan weer worden gehouden in een grote tent, het blijft spannend......


29 mei Schone Helden 9:00 - 12:00 uur

De 5e editie schone helden wordt op deze dag gehouden. Jong en Oud dragen samen bij aan een schone wijk. Vanuit het Platform worden vuilniszakken, knijpers en overige materialen beschikbaar gesteld om alle rotzooi in de wijk op te ruimen. Voor deze activiteit zijn wij op zoek naar wijkbewoners die daaraan graag een steentje bijdragen. Ook streven we weer naar extra ondersteuning door de inzet van auto's met aanhangers en een grote container waar uiteindelijk alles in kan.

Het aanmeldformulier zal aankomende week online worden gezet!29 mei Vossenjacht 19:00 uur start (locatie wordt later gecommuniceerd)

Na het succes van vorig jaar, organiseren wij weer een leuke en spannende vossenjacht. Vorige jaar was het een leuke avond met veel vossen in de wijk en na afloop limonade en marshmallows voor de kinderen. Wij hopen dat er ook dit x weer veel kinderen mee gaan doen. Aanmelden voor deze activiteit is verplicht, het formulier zal komende week online worden gezet op deze website.12 juni Wildwandeling aanvang 19:00 uur

Samen met de boswachter het bos in en op zoek naar wild, bijzondere ontdekkingen en welke sporen kun je samen gaan ontdekken. De groepsgrootte is maximaal 25 personen en deelname kost € 5,00 pp . Leendert van Houwelingen neemt je mee op pad in Sysselt. Leerzaam en leuk, houd de website in de gaten, binnenkort kun je hiervoor aanmelden!

Bij veel belangstelling plannen we een extra wandeling medio september.


20 juni Familiefietstocht 9:30 uur

Met het gezin lekker op pad! Van deze wijk zal er een puzzelfietstocht worden georganiseerd voor jong en oud. De tocht zal gaan door de bossen en over de heide en onderweg zorgen wij voor iets lekkers. Meer details volgen binnenkort op deze website.29 augustus Puro in Wijk

Het afgelopen jaar hebben wij regelmatig de vraag gekregen of ze weer terugkomen in de wijk. Jazeker, ze hebben weer toegezegd, Puro in de Wijk wordt gehouden tussen 18:00 - 19:30 uur, meer details en de locatie waar ze staan in de wijk maken we t.z.t. bekend.


25 september Vertier in de Wijk

De eerste editie was een leuk succes. Hopelijk wordt voor de zomer het excercitieterrein afgerond en kunnen we een leuk programma samenstellen wat zich afspeelt tussen dit terrein en het bospark. Natuurlijk krijgen de kinderen dan weer de mogelijkheid om spulletjes te verkopen en gaan we de komende tijd nadenken om deze middag extra leuk en gezellig te maken. Vertier in de wijk zal tussen 16:00 en 20:00 uur plaatsvinden.30 december Oliebollenborrel

De eerste oliebollenborrel is heel goed ontvangen, verse oliebollen, gluhwein en warme chocomel.... kunt u zich het nog herinneren. Een grote tent op de plek waar nu de woningen staan van Statuur en maar liefst 250 wijkbewoners die gezellig even langskwamen en zo kennis maakte met andere bewoners. Mits het mogelijk is, lijkt het ons leuk dit jaar de tweede editie te organiseren. Meer informatie volgt later dit jaar, mede afhankelijk van de corona ontwikkelingen en mogelijkheden die er op dat moment zijn om een dergelijk evenement te mogen organiseren.


De organisatie van bovenstaande activiteiten vraagt om veel extra handjes, lijkt het u leuk om ondersteuning te bieden, dat mag in de vorm van gewoon hulp op de betreffende dag, het mede organiseren of op andere wijze bijvoorbeeld in de vorm van middelen of materialen. Stuur ons gerust een mail, wij nemen dan contact met u op!


Wij kijken uit naar meer versoepelingen en leuke momenten voor iedereen in deze wijk!


0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page