top of page

De inrichting van de wijk

Bijgewerkt op: 12 apr. 2023

Een terugblik op de informatiemarkt van 29 juni 2022.Planning inrichting straten Simon Stevin

Na de zomer gaat aannemer Hoornstra Infrabouw verder met de inrichting van de wijk. Op de voorlopige planning, die ook op 29 juni op de informatiemarkt is getoond, kun je bekijken wanneer elke straat aan de beurt is. Naar verwachting zijn eind 2023 de laatste straten aan de beurt. Voordat de werkzaamheden starten in een straat, ontvang je als bewoner nog een brief met praktische informatie over de werkzaamheden en contactgegevens van de aannemer.

Uitgewerkt inrichtingsplan

Ben je benieuwd hoe de wijk er straks uit ziet? Bekijk de tekening van het uitgewerkte inrichtingsplan openbare ruimte. In het inrichtingsplan staat de locatie van de stoepen, parkeerplekken en de plantvakken. Ook zie je welke bomen en struiken er komen. Dit inrichtingsplan is ook getoond op de informatiemarkt van 29 juni 2022. Dit inrichtingsplan is gebaseerd op de uitgangspunten van het voorlopig inrichtingsplan uit 2018.

Bospark

In het voorjaar zijn de werkzaamheden in het Bospark gestart. Hier zijn bij de bestaande bomen de speelplekken en het trapveld aangelegd. In het najaar worden de paden gelegd en aan het eind van dit jaar planten we het groen en de andere bomen.

Heidepark

In het Heidepark komt een heidelandschap. Hier is in 2020 heidebeplanting uitgestrooid. Het ontwikkelen van heideplanten kent een hele lange aanloop om goed aan te slaan, daarbij is de ontwikkeling ook afhankelijk van bijvoorbeeld de weersomstandigheden (droogte).

Jonge hei is kwetsbaar

Beginnende heide is erg kwetsbaar, waardoor de heide snel kan beschadigen als er mensen op lopen. Daarom is het Heidepark afgezet met hekken. In 2022 heeft een ecologisch bedrijf geëvalueerd hoe goed de heidebeplanting groeit. Het was spannend of de heideplantjes er kwamen, maar de heideplantjes worden steeds meer zichtbaar en de ontwikkeling lijkt een succes te gaan worden. Wel is de heide nog erg kwetsbaar, waardoor de hekken rondom de heide in elk geval tot en met 2023 blijven staan. Op het deel van het Heidepark waar geen heide is geplant of is aangeslagen, hebben we de hekken inmiddels weggehaald.

Updates op website

Op de website Simon-stevin.nl wordt na de zomer regelmatig een update geplaatst over de ontwikkeling van de heide en de verwachtingen voor het park.

Kies jij ook voor een groene tuin?

Wil jij met jouw tuin ook groen toevoegen in de wijk? Bekijk dan de speciaal voor Simon Stevin ontwikkelde tuinfolder. Deze folder staat vol tips voor een groene tuin en plantensoorten die het goed doen in deze wijk. Hiermee kun je de natuur een handje helpen en creëer je ruimte voor bijen, vlinders en vogels. Daarnaast zorgt veel groen ook voor een gezonde en koele wijk.

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments