top of page
  • Foto van schrijverredactie

De wijk vordert....

Ten oosten van de Piet Romboutlaan zijn de bouw werkzaamheden zo goed als afgerond. Het streven is dat de Parkwachter ook aan het eind van het jaar wordt opgeleverd en dan is het nog even spannend met het project “Aan de Bosrand Ede“ wat op 23 juni in de pre-sale gaat.

Van de verkopend makelaars begrepen wij dat de belangstelling voor de woningen nu al groter is dan die van het voorgaande project, Puur op de Heide. De prijs en het aanbod is gunstiger, volgende week is er meer bekend, wij zullen u dan nader berichten.


(fotobron: Wonen aan de Bosrand Ede)


Wonen met Statuur, dat project gaat als een speer, bij een aantal woningen liggen de kappen er al op, de unieke structuur van de woningen wordt steeds beter zichtbaar, de eerste kijkdag is geweest, dus op naar de volgende fase en uiteindelijk de oplevering. Het streven is dat ook daar de eerste woningen aan het eind van dit jaar worden opgeleverd, we wachten het rustig af.


Voor wie regelmatig langs de Sysseltse Droom rijdt, ziet dat men ook daar druk bezig is met de voorbereidingen van de kavels, de hoogte verschillen zijn zichtbaar, een deel van de infra is aangelegd, we hebben een oproep gedaan aan de optanten om gegevens uit te wisselen, dus ook daar worden de eerste stappen gezet.En dan Heidestad, de bouw van de eerste 13 woningen start in augustus. De verkoop loopt voorspoedig en op moment van schrijven zijn er nog maar 9 woningen beschikbaar, fase I is daarmee bijna verkocht. Het wachten is nog even op Fase II, wanneer dat in de verkoop gaat is op dit moment onbekend.Tevens hadden wij u beloofd te informeren over de speeltuinen, de waterdruk en de definitieve inrichting van de wijk.


Speeltuinen: Ons plan en de leeftijdsindeling is goed ontvangen door de gemeente. Op dit moment wordt het plan verder uitgewerkt met betrekking tot val bodems, invulling en planning.


Waterdruk: Er worden nog steeds metingen verricht op verschillende locaties en momenten in de wijk. Dit is een tijdrovende klus, aangezien over een aantal dagen, per punt gemeten moet worden. Om met een gedegen verhaal met verschillende partijen om tafel te gaan, is een goede voorbereiding belangrijk. Naast de verschillende bouwbedrijven, is er ook door twee leden van het Platform aangeschoven bij de gesprekken. Het wachten is op een afspraak met Vitens.


Definitieve inrichting: Na onze rondgang met de Gemeente, op 11 mei, zijn er (wellicht niet direct zichtbaar) al wel diverse zaken opgepakt. Zo zijn de hekken rondom de bomen aan de Pieter van Varklaan weggehaald en weer wat stappen gezet naar de tijdelijke inrichting, waarbij veiligheid een belangrijke factor was.


Het streven is dat op korte termijn een tijdspad wordt gecommuniceerd waarin de te doorlopen stappen, per deel van de wijk worden benoemd. Dit lijkt een makkelijke opgave, echter komt daar veel bij kijken en moet er met veel partijen, overeenstemming worden bereikt of de stappen wel realistisch zijn en binnen de gesteld termijn ook haalbaar zijn. Hierover binnenkort ook meer!Tot slot willen wij ons in dit bericht even richten aan alle inwoners, het Platform is een groep enthousiaste wijkbewoners die zich middels de verschillende werkgroepen inzetten voor de wijk. Wij richten ons dan ook enkel op de wijk en het terrein Simon Stevin. Wij krijgen regelmatig vragen over de Parklaan, zaken die net buiten de wijk liggen en geen invloed hebben op onze wijk, voor antwoorden op die vragen kunt u terecht bij de Gemeente.


Ook het melden van overlast, denk hierbij aan verkeer, insecten, geluid en of andere zaken kunt het beste rechtstreeks doen richting de kanalen die daarvoor bij de Gemeente Ede zijn ingericht. Mocht het zo zijn dat het impact voor de wijk heeft, informeer ons wel, wij zullen het dan meenemen in onze nieuwsberichten. Anderzijds als wij dit soort informatie krijgen, berichten wij u zoals u van ons gewend bent.


Binnenkort zullen wij de agenda bekend maken voor na de zomer, de activiteiten zullen plaatsvinden binnen de richtlijnen van het RIVM.

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page