top of page
  • Foto van schrijverredactie

Eerste editie "Vertier in de wijk", leuk succes!

Het was nog even spannend, na weken van zonnig weer en prima temperaturen, waren de voorspellingen voor afgelopen zaterdag minder. Na veel wikken en wegen, wel of niet door laten gaan en de tijd aanpassen, gekozen voor de laatste optie. Nou dat was geluk hebben zeg, precies om 19:00 uur begon het met regenen en kunnen we terugkijken op een geslaagde eerste editie van "Vertier in de wijk"


Rond 17:00 uur kwamen de eerste kleedjes en kraampjes naar buiten, veel kinderen hadden zelf cakejes en koeken gebakken en andere verkochten speelgoed of andere spullen, die nog prima gebruikt konden worden binnen een ander huishouden.


In verband met de corona en het niet vooraf goed kunnen inschatten van de deelnemers was in deze editie gekozen voor kraampjes bij het huishouden zelf voor de deur. Natuurlijk is het leuker als bij de volgende editie dit op een centrale plek kan worden georganiseerd. Het exercitieterrein dat voor de drie torens komt, zal in de toekomst een belangrijke plek gaan worden voor activiteiten en evenementen. In het inrichtingsplan is daar al rekening mee gehouden.In totaal waren er uiteindelijk 26 plekken in de wijk waar iets werd aangeboden. De saté aan de Piet Romboutlaan was na een uur al uitverkocht en ook de verse wafels aan de Gebroeders van Steenbergenplantsoen deden het erg goed, daar ontstond zelfs een 1.5 meter file.


In het Bospark was een optreden van de Monday Coverband, bekende en minder bekende hits werden daar gespeeld en jong en oud waagde een klein dansje. Een speciaal optreden was er van twee kinderen uit de wijk, Luuk en Aily, met een drumstel en een elektrische gitaar volgde "Rollercoaster"van Dany Vera en een nummer van Queen, wat met een luid applaus werd ontvangen. Echte toppers....! Er werd voldoende afstand gehouden, zodat iedereen kon genieten en kennis kon maken met andere wijkbewoners.
Het streven is dat we, als Platform dit jaarlijks willen gaan organiseren. De werkgroep heeft een groot aantal leuke reacties mogen ontvangen, we gaan het evenement evalueren en houden u op de hoogte. We hopen net als u dat we de Corona-perikelen spoedig achter ons kunnen laten, dat maakt het organiseren van dit soort evenementen net even makkelijker.


Dank voor uw komst allemaal, wij hopen dat u heeft genoten!


Speciaal voor de kinderen tot en met 12 jaar organiseren wij op 21 oktober (herfstvakantie) om 18:30 uur de Verhalenverteller, klein toneel met een leuk en klein beetje spannend verhaal voor het slapen gaan. Locatie Bospark U kunt zich vanaf morgen hiervoor opgeven.

Evenement gaat alleen door bij droog weer!

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven