top of page
  • Foto van schrijverredactie

Gratis tuinadvies

Een nieuws huis is de eerste grote stap, klussen, inrichten en dan...... is de tuin vaak de tweede grote stap. Kies je voor een tuin volledig aangelegd, of ga je liever zelf aan de slag maar weet je nog niet waar en hoe je moet beginnen, Ede natuurlijk biedt uitkomst.


Wil je meer groen in je tuin maar weet je niet precies hoe je dat moet aanpakken? Professionele tuincoaches van Steenbreek Ede geven je vanaf nu gratis online advies. Samen ga je aan de slag met een schetsontwerp voor jouw tuin. In een uur tijd krijg je tips over hoe jij je tuin eenvoudig omtovert tot een klimaatbestendige plek.Een klimaatbestendige tuin

Ook in Ede zien we de gevolgen van klimaatverandering. Extreme regenbuien zorgen soms voor wateroverlast. Maar we ervaren ook steeds vaker perioden van hitte en droogte. Hier kunnen we helaas niet omheen. Met soms kleine aanpassingen kunnen we onze omgeving wel leefbaar houden. Door bijvoorbeeld een aantal tegels in je tuin te vervangen door groen, zorg je er al voor dat het er in tijden van hitte en droogte minder warm is. Ook kan regenwater hierdoor rechtstreeks de bodem in, waardoor de grond minder droog is. Door dit soort aanpassingen creëer je een klimaatbestendige tuin. Naast verkoeling heeft een groene tuin veel meer voordelen. Zo zorgt het ook voor een betere luchtkwaliteit en een fijner leefgebied voor vogels, vlinders en andere insecten.


Online advies

Leer welke maatregelen jij kunt nemen voor jouw tuin door online een-op-een tuinadvies. Uitgangspunt bij het ontwerp is een groene tuin met verschillende soorten beplanting. Ook zal in het ontwerp aandacht zijn voor de mogelijkheden om zoveel mogelijk regenwater op te vangen in eigen tuin.

Steenbreek heeft de afgelopen tijd bewezen een goede partij te zijn voor gedegen advies, reeds een groot aantal adviezen zijn de afgelopen jaren al afgegeven in de Gemeente Ede en ook in onze wijk, Simon Stevin. De opvolging is vaak ook verrassend.


In verband met de coronacrisis worden er tuinadviezen aangeboden in de periode van 1 juni tot en met 1 september. het advies is gratis en komt voort uit een samenwerking van de Gemeente Ede en het Waterschap Vallei en Veluwe.

Ben je enthousiast en wil je graag samen aan de slag? Volg de stappen hieronder en maak je tuin klimaatbestendig!


Stap 1

Meld je aan door een mail te sturen naar:steenbreek@ede.nl. Na aanmelding ontvang je een inventarisatielijst.


Stap 2

Vul de inventarisatielijst in en stuur deze samen met een plattegrond van je tuin op schaal en wat foto’s naar steenbreek@ede.nl.

Tip: verzamel plaatjes of foto's van tuinen en planten die jou aanspreken. Er ontstaat zo een soort moodboard. Je moodboard kan de tuincoach helpen bij het maken van een schets die bij jou past.


Stap 3

Een tuincoach neemt contact met je op voor het maken van een afspraak. Tijdens het adviesgesprek wordt gebruik gemaakt van MS Teams. Dit installeer je zelf op je computer. Hier zijn verder geen kosten aan verbonden.


Stap 4

Op de afgesproken datum en tijd neemt de tuincoach contact met je op via MS Teams. In een uur worden de mogelijkheden voor jouw tuin besproken.


Stap 5

Aan de slag! Met de ontvangen tips kun je aan de slag om van jouw tuin een klimaatbestendige plek te maken.


Stap 6

Geniet!

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments