top of page
  • Foto van schrijverredactie

Malkander vraagt uw aandacht..

In deze rare en ook moeilijke tijd hebben we elkaar nodig! En daar willen we als welzijnsorganisatie graag bij helpen. Het Platform Simon Stevin heeft frequent overleg met Malkander over lopende zaken in onze wijk. Wij winden het belangrijk om in contact te zijn met deze instantie aangezien ze één van de aanspreekpunten zijn voor onze wijk maar ook voor de rest van Ede. Door krachten te bundelen en zaken centraal op te pakken en te registreren houdt Malkander een goed overzicht van wat er speelt in de wijk.


Naar aanleiding van het laatste contact, vinden wij het belangrijk onderstaande zaken met onze wijkbewoners te delen.


Drie belangrijke punten om op te letten:

[1]

Een van de belangrijkste speerpunten van Malkander in deze tijd is het in beeld krijgen van de stille en onzichtbare buurtbewoners, de mensen die graag op zichzelf zijn, moeilijk om hulp vragen en een klein netwerk hebben. Vaak is dat geen probleem, maar nu kan dat wel voor problemen zorgen, zeker als er angst in het spel is. Omdat wij voor deze taak aangewezen zijn op de buurtbewoners, willen wij u vragen:

Kijk om naar de stille en onbekende mensen in uw buurt. Kent u iemand niet, of twijfelt u of er voldoende hulp is (veel vanzelfsprekende hulp valt nu weg), maak dan contact met telefoon, of bel aan en vraag op gepaste afstand hoe het gaat en of er voldoende hulp is. Is iemand bang? Heeft hij of zij genoeg te doen in de tijd die ze alleen is? Zijn er andere vragen?

Als contact maken niet lukt en u blijft zorgen houden, bel dan Malkander of de sociaal werker uit uw wijk (Lisan Verboom). Wij kunnen dan proberen contact te leggen. Ook als de vragen te veel zijn, kun je contact opnemen met Malkander. (Malkander: 0318 - 20 80 80 (9-16u)/ Lisan Verboom 06-82143785, lverboom@malkander-ede.nl )


[2]

Let goed op wat er in de buurt gebeurt. We horen graag van positieve initiatieven, maar helaas zijn er ook mensen die misbruik maken van de situatie. Ook dat soort signalen horen wij graag. Adviseer iedereen om alleen gebruik te maken van de aangeboden hulp als deze uit betrouwbare bron komt. Schakel bij twijfel Malkander in om te vragen of het initiatief daar bekend is. (Malkander: 0318 - 20 80 80 (9-16u)/ Lisan Verboom 06-82143785,  lverboom@malkander-ede.nl ) En bel bij direct verdachte situaties de politie op 0900-8844 of bij spoed 112.


[3]

Vergeet niet om goed voor jezelf te zorgen en zelf tijdig om hulp te vragen als je dat nodig hebt. Je kunt Malkander bellen met alle vragen die je hebt, met doe-vragen, praat-vragen, hulp bij boodschappen of medicijnen ophalen, tips om uzelf te vermaken, of in beweging te blijven. Malkander heeft een groot netwerk met hulpbieders, zo kan iedereen geholpen worden. Wijs iedereen op deze mogelijke hulpbronnen, laat ons weten als we wat kunnen doen, schakel ons in! Kijk ook op de website www.malkander-ede.nl voor hulp, inspiratie, en veel meer. Of bel met Malkander op werkdagen van 9.00-16.00 uur op nummer 0318 - 20 80 80.


Natuurlijk zijn wij als Platform ook voor u bereikbaar, u kunt ons het beste bereiken via info@platformsimonstevin.nl en zijn wij bereid vanuit ons kernteam u ook te ondersteunen met één van eerder genoemde onderdelen.


Voor nu blijf gezond, denk aan de 1.5 meter afstand en volg de richtlijnen van het RIVM, daarmee blijven we gezond en kunnen we hopelijk deze nare periode gauw achter ons laten!

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page