top of page
  • Foto van schrijverredactie

Nieuw voor oud..

Wonen op het Simon Stevin terrein wordt bijzonder! Een goede harmonie tussen bos, heide en nieuwbouw. Een belangrijk element hierin is het behoud van het prachtige deel van Ede, de Sysselt. Momenteel hebben de vaste bezoekers van het bos het al gemerkt, er is een groot deel afgesloten voor publiek om de dieren de ruimte te geven gewoon te kunnen leven.



Doordat de kazernes al jaren hier prominent aanwezig waren, zal met de komst van de ruim 500 woningen op deze plek het geluid toenemen. Gemeente Ede is hier zich ook van bewust en neemt volop maatregelen om de natuur en de toekomstige delen van het Simon Stevin terrein zoveel mogelijk te laten aansluiten. Mede daarom blijven er ook vanaf dit terrein de twee toegangshekken gehandhaafd en komen er niet meer bij.


Worden de lanen voorzien van veel bomen, komen er veel groenstroken, wordt er een echt heidepark gerealiseerd en is er veel ruimte voor groen en natuurlijke elementen die zorgen voor een mooie aansluiting.



Sinds afgelopen week wordt er dan ook hard gewerkt aan de preventieve maatregelen voor het hek dat vervangen gaat worden aan de oostkant van het terrein. Met het plaatsen van een tijdelijke hek, blijven de dieren op eigen terrein en kunnen de mensen van die kant ook het bos niet in. Zodra het nieuwe hek is geplaatst zal het tijdelijke hek worden verwijdert en die kavels ruimte maken voor het mooie project Puur op de Heide.



0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page