top of page

Nieuwbouw school

Bijgewerkt op: 8 jul. 2023


De Koning David School (KDS) gaat verhuizen naar het open veld naast de Sysseltselaan. Maar de huidige bouwplannen van de gemeente zijn groter dan verwacht door omwonenden. Dit kan ook gevolgen hebben voor bewoners van de Simon Stevin Kazerne.


Wat zijn de plannen?

De gemeente wil voor de Koning David School een gebouw met 16 lokalen en een gymzaal bouwen. Dit gaat buiten de verwachtingen die bij de bewoners bij de aankoop van hun kavel of huis zijn gewekt. Het bouwplan past niet binnen het bestemmingsplan. Dat zal moeten worden aangepast. Met name het te bebouwen oppervlak zal met 2000 m2 groter worden dan de ruimte van 1280 m2 volgens het bestemmingsplan.

Werkgroep

Er is al een werkgroep actief namens de Elias Beeckmankazerne en de Simon Stevin Kazerne. Met als doel: verzet tegen de wijziging van het bestemmingsplan.

Je kunt meedoen

Wil je je aansluiten bij de werkgroep en heb je een rechtsbijstandsverzekering? Meld je dan bij het Buurtcomité EBK via buurtcomite.ebk@gmail.com en geef de naam door van de verzekeraar waar je verzekerd bent.0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page