top of page
  • Foto van schrijverredactie

Oefeningen van defensie op de hei

Boven het luchtruim van Ede en vooral Lunteren zal het de komende weken wat drukker gaan worden. Door de Corona is defensie aangewezen op het luchtruim van Nederland en worden er minder oefeningen gedaan in het buitenland. De Koninklijke Luchtmacht moet namelijk geregeld oefenen. Van 25 januari tot en met 12 februari 2021 oefenen helikopters boven Midden- en Oost Nederland. Dat gebeurt overdag, tussen 09.00 en 22.30 uur.

Er zal voornamelijk met helikopters worden geoefend en veelal boven Lunteren en het gebied rechts van Lunteren. Hier een overzichtskaartje van het oefengebied . De oefening heet ‘Tactische Elektronische Oorlogvoering’ en zal samen worden uitgevoerd met de landmacht. Op de grond zullen er ook militairen te zien zijn die deelnemen aan de oefening.


Aangezien de wijk Simon Stevin grenst aan het oefenterrein van defensie zullen wij er zeker wat van gaan meekrijgen. De één zal het prachtig vinden, de ander zal het wellicht anders zien. Feit is dat het oefenterrein er eerder was dan deze wijk, we kunnen ook spreken van een unieke belevenis vanuit je woonkamer en straks in de zomer weer vanuit de tuin.
0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page