top of page
  • Foto van schrijverredactie

Ondernemen in de wijk: KwaRTet

Een aantal weken geleden vroegen wij naar ondernemers in de wijk, die vanuit huis een bedrijf runnen en waar mogelijk medebewoners hun voordeel mee kunnen doen.


In deel 1: KwaRTet


Wie ben je? Sinds wanneer woon je in de wijk Simon Stevin?


Mijn naam is Mirjam Wichards. Sinds maart 2020 woon ik met mijn man en zoon van 6 jaar met veel plezier in de wijk Simon Stevin. We hebben al eerder in Ede gewoond en zijn na enkele jaren weer teruggekeerd. Daar hebben we geen spijt van gekregen. De mooie natuur, het dorpse karakter, de vele voorzieningen en de centrale ligging maakt Ede voor ons de ideale plek om te wonen.


Waarom deze wijk?


De ligging van deze wijk is echt uniek. Het blijft bijzonder om met de fiets of wandelend binnen een paar minuten in het bos of op de hei te zijn. De rust en de ruimte, daar genieten wij van. En tegelijkertijd sta je vanuit de wijk ook zo in het centrum van Ede. De beleving van een stukje historie, door te wonen op een voormalig kazerneterrein, geeft ook zeker wat extra’s.


Bedrijf aan huis, kun je er wat meer over vertellen? Wie kunnen er bij je terecht?


Na 15 jaar werken als groepsleerkracht en Remedial teacher op diverse basisscholen, ben ik onlangs gestart met RT Praktijk KwaRTet: een zelfstandige praktijk voor Remedial Teaching.


Remedial Teaching (afgekort R.T.) is individuele begeleiding voor kinderen bij wie het leren niet gemakkelijk gaat en die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. De begeleiding is erop gericht om leerachterstanden of leerproblemen te verkleinen.


In mijn praktijkruimte aan huis bied ik één op één begeleiding aan kinderen in de basisschoolleeftijd.

Kinderen kunnen bij mij terecht voor ondersteuning op vier leergebieden; de vier kaarten van KwaRTet: Taal, Lezen, Rekenen en Schrijven.Denk daarbij bijvoorbeeld aan extra ondersteuning bij het leren lezen of bij spelling, het uitbreiden van de woordenschat of het kunnen begrijpen van teksten.

Bij rekenen kunnen problemen ontstaan, doordat een kind de basis van het vlot uitrekenen van sommen nog onvoldoende beheerst. In mijn praktijk help ik deze kinderen met getalinzicht, het verhogen van het rekentempo of het leren kiezen van een oplossingsstrategie.


Voor kinderen is het fijn als ze goed mee kunnen komen in de klas. Wanneer dit niet zo goed lukt, kun je daar best onzeker van worden of zelfs je motivatie kwijtraken. Remedial Teaching helpt om kinderen weer in hun kracht te zetten. In mijn RT Praktijk geef ik gericht aandacht aan het kind en probeer ik zoveel mogelijk de unieke kwaliteiten en talenten van het kind in te zetten.


Naast de begeleiding bij taal, lezen, rekenen en schrijven begeleid ik ook kinderen die moeite hebben met taakaanpak, werkhouding en (huiswerk)planning

Werk je vanuit huis of ook op locatie?


RT Praktijk KwaRTet is geopend op maandag-, dinsdag- en woensdagmiddag op afspraak.

In onze woning is een mooie praktijkruimte gemaakt, waar kinderen in alle rust RT lessen kunnen krijgen. Indien gewenst kan de begeleiding na overleg ook (deels) plaatsvinden op de school van een kind.


Hoe kunnen wijkbewoners contact met je opnemen?


Contact opnemen kan telefonisch, via Whatsapp, per mail of via de website.

Een kennismakingsgesprek is bij mij altijd vrijblijvend en kosteloos. Op mijn website staat mijn werkwijze stap voor stap vermeld.


Telefoon: 06 19580542


Wat wil je verder nog kwijt?


Het is leuk om de wijk Simon Stevin steeds verder te zien groeien. Er is veel diversiteit aan woningen. Voor de bewoners is het nog even geduld hebben totdat alles woonrijp is gemaakt. Maar dan is het een prachtige wijk in Ede!

Een stukje gezelligheid en saamhorigheid in de wijk vind ik daarbij ook erg belangrijk. Wat fijn dat Platform Simon Stevin bewoners wil informeren, voor onze belangen opkomt én leuke activiteiten organiseert.

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments