top of page
  • Foto van schrijverredactie

Op pad met Coen Knotters

Voor diegene die regelmatig het Simon Stevin terrein bezoeken is Coen Knotters geen onbekende meer. Dagelijks ziet hij heel veel mensen het terrein op en af gaan, veel overlast heeft hij er niet van, Coen heeft een passie voor zijn vak als Veld ecoloog en laat dan ook alles langs zich opgaan, op zoek naar die ene verstopte zandhagedis of hazelworm.


De afgelopen maanden is Coen bijna dagelijks te vinden op het terrein, hij adviseert bouwbedrijven over de te nemen stappen om de vleermuizen, zwaluwen , hagedissen zoveel mogelijk te ontzien in hun vertrouwde omgeving. Een omgeving dat gaat veranderen, jammer vind Coen, de stormbaan is echt een heel uniek stukje natuur wat je maar zelden elders vindt in Nederland.


Daarom is besloten dat het terrein waar het toekomstige " Puur op de Heide " gaat komen wordt afgeplagd en verplaatst naar een terrein vlakbij Juffrouw Tok. Daar worden alle gevangen zandhagedissen (al ruim 900) en hazelwormen (200) naartoe gebracht om weer een nieuw bestaan op te bouwen.De samenwerking met de verschillende bouwbedrijven is goed, benadrukt Coen, we laten elkaar in onze waarde, ondanks de verschillende en soms wat strijdende belangen. Een duidelijk voorbeeld geeft hij als hij verteld over de renovatie van de verbindingsgebouwen. Daar zou men oorspronkelijk van beneden naar boven gaan werken, in goed overleg is besloten om dat om te keren om zo de Gierzwaluwen, die nu onderweg zijn uit Zuid Afrika, ruimte te bieden hun nesten te maken op hun vertrouwde plek.


Coen Knotters een man met humor en ontzettend veel kennis over de natuur wilde dat ik één ding nadrukkelijk wilde benoemen in dit stuk en dat is of de toekomstige bewoners, de natuur waar ze dichtbij komen te wonen in hun hart willen sluiten. Mensen rijden honderden kilometers om een bepaalde plek in het buitenland te bezoeken, maar vergeten de Veluwe. Wat extra voorzieningen in en rondom het huis beveelde hij zeker aan, denk aan zwaluwkasten, vleermuizenkasten of andere voorzieningen, denk aan erfafscheidingen, een mooie plek voor vogels om de nieuwe wijk een " echt" verlengstuk te laten zijn van deze unieke plek op de Veluwe.


Coen is nog een aantal weken aanwezig op het terrein om alle projecten goed te kunnen afronden.

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments