top of page

Open Monumentendag

Bijgewerkt op: 23 aug. 2023

Het Platform Militaire Historie Ede neemt op zaterdag 9 september deel aan de Open Monumentendag, die dit jaar als thema ‘Levend erfgoed’ heeft. Dit jaar is het namelijk twintig jaar geleden dat het UNESCO verdrag voor de Bescherming van het Immaterieel Cultureel Erfgoed is gesloten en dat wordt gevierd door het thema ‘Levend erfgoed’ te koppelen aan Open Monumentendag. Voor meer achtergrondinformatie verwijzen wij u graag naar de website van Open Monumentendag.Het programma in en rondom De Smederij ziet er als volgt uit:

  • 10.00–16.30 uur Re-enactmentvereniging ‘Dienstplicht Koude Oorlog’ (DKO) DKO is de hele dag aanwezig om u als bezoeker een realistisch beeld te geven van het leven van een dienstplichtig militair tijdens de Koude Oorlog. Door DKO worden er demonstraties gegeven van het dagelijks leven op een bivak. Er zijn veldtelefoons, voertuigen, puptenten en er worden regelmatig exercities gehouden.

  • 10.00–16.45 uur De Smederij is open voor publiek. Bezoekers kunnen deze dag op eigen gelegenheid de tentoonstelling over de Eerste Wereldoorlog bekijken. In het Edese Oorlogs- en Garnizoensmuseum zijn gidsen aanwezig voor het beantwoorden van al uw vragen.

  • 10.00–16.45 uur Verkoop boeken en militaria. Bij De Smederij worden tweedehands boeken en allerhande militaire voorwerpen te koop aangeboden. Met de opbrengst ervan kan het platform weer nieuwe activiteiten ontwikkelen. Loop er gerust eens even langs. Er zijn weer veel mooie boeken ingeleverd, waarvoor hartelijk dank!

  • 10.00–16.45 uur Als militair op de foto. Kinderen kunnen verkleed en geschminkt als militair bij de beschikbare legervoertuigen op de foto worden gezet. Wij hopen op heel mooi weer en op nog mooiere foto’s.

  • 10.30–16.45 uur Kazernewandelingen Er staan deze dag zes kazernewandelingen op het programma. Verzamelen op de daarvoor aangegeven plek. De rondleiding duurt 30 à 45 minuten.

  • 10.30–16.45 uur Rondritten kazerneterrein/Stingerbol. Onder leiding van een gids kunt u deze dag meerijden in een authentiek legervoertuig over het voormalige kazerneterrein. De rondritten beginnen om 10.30, 11.30, 13.00, 14.00 en 15.00 uur en duren 30 à 45 minuten per keer. Deelnemen kan zolang er plaats is.

  • Hele dag De Mess (keuken) in De Smederij is de hele dag open. Hier kan tegen betaling een kopje koffie of frisdrank worden besteld. U steunt hiermee de activiteiten van het platform, dus van harte aanbevolen.

Wilt u op de hoogte te blijven van de vele activiteiten van het platform? Neem dan een gratis abonnement op onze nieuwsbrief. Dat kan via info@platformmhe.nl.


We hopen u op zaterdag 9 september te mogen verwelkomen in De Smederij aan de

Verbindelaarsweg 100 in Ede.


Foto’s: Wouter van den Berg

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page