top of page
  • Foto van schrijverredactie

Politie Ede wenst u Veilige Feestdagen!

Veilige Feestdagen!


Kerst en Oud en Nieuw staan voor de deur. Vaak zijn dit dagen die je met familie en vrienden doorbrengt. Na een gezellige avond wil je niet thuiskomen en een verrassing aantreffen: er is ingebroken en je huis is overhoop gehaald, waardevolle spullen zijn gestolen. Hoe kan je voorkomen dat je slachtoffer wordt van een woninginbraak?

Een inbreker komt een stuk moeilijker je huis binnen als je alle deuren en ramen afsluit. Thuis? Sluit dan toch alle openstaande ramen en deuren af van de ruimtes waar je je niet bevindt.


Niet thuis? Maak je huis “onaantrekkelijk” voor inbrekers. Leg waardevolle bezittingen buiten het zicht. Die handtas die over de rugleuning van een stoel hangt, (oplaad-)kabels van laptop of tablet die in het stopcontact steken en de autosleutel die aan het haakje bij de buitendeur hangt: allemaal aandachttrekkers die een bezoekje in jouw woning aantrekkelijk maken. Berg waardevolle spullen goed op.


• Afvalcontainers: zorg dat de inbreker deze niet kan gebruiken om op het dak te klimmen. • Ladder: berg de ladder op! Laat deze niet buiten rondslingeren. De inbreker maakt hier graag gebruik van. • Sluit de schuur af en haal de sleutelbos van fietsen. • Plaats inbraakwerend hang- en sluitwerk . • Sluit ramen en deuren goed af, draai ze op het nachtslot en berg de sleutel buiten het zicht op. • Installeer tijdschakelaars en buitenverlichting. • Maak afspraken met buren om een oogje in het zeil te houden.


Toch slachtoffer van inbraak geworden? Is de inbreker nog binnen? Bel dan 112 en neem geen risico. Weet je zeker dat de inbreker niet meer binnen is? Bel met politie via 0900-8844 en volg de aanwijzingen van de collega op. De politie zal bij je thuis de aangifte willen opnemen en direct achtergebleven sporen veiligstellen. Ruim daarom de schade nog niet op. Blokkeer gestolen bankpassen en simkaarten.


Bel met de Bankpassen Meldcentrale: 088-3855372, 24 uur per dag, 7 dagen in de week bereikbaar.


Meer tips? Kijk op de politiepagina woninginbraak https://www.politie.nl/themas/woninginbraak.html

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page