top of page
  • Foto van schrijverredactie

Schone Helden ochtend | 6 juni aanstaande

Afgelopen week hebben wij samen met een aantal mensen van de Gemeente Ede een rondgang gemaakt over het Simon Stevin terrein. Drie, tot vier keer per jaar, spreken wij af om alle lopende zaken, projecten en de voortgang van de wijk te bespreken. Naast een grote lijst die wij dit keer hebben besproken viel ons vooral op dat de wijk vol ligt met spullen in de openbare ruimtes. Het betreft, pallets van bouwmateriaal, plastic, laarzen, takken, bouwafval en stenen die over zijn na een verbouwing of aanleg van de tuin. Maar ook parasols, hout, kleding, piepschuim en zand wat over is na het graven van een gat voor bijvoorbeeld een trampoline.



Dit kan niet de bedoeling zijn en het maakt de wijk er niet mooier op!


Zwerfafval zorgt voor een minder prettige en onveilige woonbeleving. Het zwerfafval kan tevens door wind ook terecht komen in de bossen en heide waarmee we omringd zijn wat dan weer schadelijk is voor de natuur. Laten we als bewoners van onze prachtige wijk Simon Stevin er samen voor zorgen om zwerfafval te voorkomen. Belangrijk hierbij is om te voorkomen dat zwerfafval zich ophoopt, want in de praktijk blijkt dat zwerfafval, meer afval aantrekt. Als bewoners kunnen we ervoor zorgen dat afvalmaterialen bijvoorbeeld gebruikt voor de aanleg van de tuin of een ander klusproject zo snel mogelijk worden opgeruimd. Met het schoonhouden van onze wijk voorkomen we dat het zwerfvuil zich op verschillende plaatsen in onze wijk verder ophoopt. Kortom laten we afval wat we direct in onze omgeving tegenkomen direct opruimen.


Een ander punt en landelijk een grote ergernis is hondenpoep. In de gemeente Ede is het verplicht om hondenpoep op te ruimen in niet losloop gebieden, dus ook in onze wijk geldt ruim de behoefte van uw geliefde viervoeter op. De kinderen uit de wijk spelen nu op veel verschillende plekken en ook daar treffen wij hondenpoep aan, dat kan toch niet de bedoeling zijn?


Op 6 juni aanstaande staat de volgende editie van Schone Helden gepland. Er is contact geweest met het RIVM en met inachtneming van de richtlijnen en het maken van zones in de wijk en een duidelijke taakverdeling kunnen we deze editie doorgang laten vinden.


We gaan inzetten op onderstaande onderdelen:


  • Opruimen van rotzooi in de wijk, denk hierbij aan plastic,zwerfvuil, hout, stenen en overig afval wat in de wijk ligt.

  • Waar houten palen kapot zijn gereden, deze zullen worden vervangen en het ijzerdraad opnieuw bevestigd

  • Er komen containers te staan waar groot afval in kan worden gedaan. Wij verzoeken huisraad, overtollig inventaris na de verhuizing gewoon naar het afvalstation te brengen.

  • Het Bospark en de borders in de wijk zullen worden opgeschoond, takken, dood hout en overig zal worden opgeruimd.

  • Nader te bepalen kleine werkzaamheden in de wijk.

Vanuit het project Schone Helden zijn wij nog in het bezit van afvalknijpers en vuilniszak- houders. Tevens hebben wij een 15 tal handschoenen die vooraf zullen worden gereinigd en kunnen worden ingezet, het wordt op prijs gesteld als u zelf ook handschoenen mee neemt voor gebruik.


Noteer alvast in uw agenda:

6 Juni 2020 Schone Helden ochtend

9:30 - 12:00 uur

Start locatie : Pieter van Varklaan t.h.v. het toekomstige Heidepark


Opgeven, klik hier!

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page