top of page

Simon Stevin terrein anno mei 2019

Het leuke van dit soort berichten schrijven is dat als je over twee jaar dit leest, weer bewust bent van het feit dat er ook dan op dat moment weer veel verandert is op het terrein. Nog leuker is het als je het nu leest, dan ben je er wellicht getuige van geweest van alle ontwikkelingen en nieuwbouw op het terrein. Laten we beginnen met de bouw van het Officiersdorp, dat gaat erg rap, de funderingen zijn bijna allemaal gereed en ergens volgende week start men met het leggen van de begane grond vloerplaten. Een heugelijk feit waarbij alle toekomstige bewoners zijn uitgenodigd om dit te komen meemaken en natuurlijk vieren dat de echte bouw van hun nieuwe woning gaat starten.Ufkes is goed vertegenwoordigd op het terrein, ook de Sysseltse Lanen worden door deze partij gebouwd en ook daar zit de snelheid er goed in. De focus ligt vooral op de woningen die worden gerealiseerd tussen de al bestaande woningen (Fase 1) dit om de overlast van de bouwwerkzaamheden te beperken. Een mooi gebaar van Ufkes om zo hun omgeving tevreden te houden.Het is nog even afwachten wat er precies staat te gebeuren op vlek 5b, komen daar zoals in eerste instantie gepland vrije kavels of wordt het ook een project met een X aantal woningen. Nog nieuwsgieriger zijn wij naar de prijsstelling, gaat dit wederom een aantal projecten overstijgen of is de druk van de ketel en........ we wachten het af, zodra wij meer weten zullen wij u hierover berichten.


Het toekomstige Heidestad laat af en toe wat van zich horen, de nu al beroemde, oranje kleurige H duikt regelmatig op in de Gemeente Ede. Onlangs stond die al bij het gemeentehuis, een paar weken terug bij de Tank t.h.v de Arnhemseweg en onze inschatting is dat die straks een prominente plek krijgt op vlek 10a. Tevens zijn wij benieuwd wat de uiteindelijke vanaf prijs gaat worden en hoe de uiteindelijke sfeerbeelden eruit gaan zien. Half juni weten we het dan staat de start verkoop gepland van dit bijzondere project!Geniet u ook van de prachtige ronde vormen van de verbinding als u er langs rijdt? Het complex krijgt steeds meer vorm en steeds als ik ernaar sta te kijken, dagdroom ik weg naar de appartementen op de bovenste verdieping, hoe geweldig zal straks dat uitzicht zijn als je uitkijkt over de Veluwe op je 150m2 tellende terras. Maar ook de onderliggende appartementen worden schitterend. Voor de toekomstige bewoners blijft het nog even spannend, binnenkort mogen ook zij voor de eerste keer, op uitnodiging van de aannemer hun appartement bekijken tijdens de bouw. Er wordt gespeculeerd over de oplevering, wij horen oktober, november en december. Als de waarheid ergens in het midden ligt, dan zal het voor deze mensen vast een bijzonder Kerst gaan worden.


Wat wel onlangs bekend werd is dat er nog voor de zomer gestart gaat worden met het tweede complex op dat deel van het Simon Stevin terrein, de Parkwachter. Bent u vergeten hoe ze eruit komen te zien, klik dan op deze link!Heeft u het Boskwartier al gezien vanaf de N224, afgelopen week is men gestart met de laatste woonlaag te lijmen, de contouren zijn dus al goed zichtbaar welke imposante indruk deze woningen aan de rand van het Simon Stevin terrein gaan krijgen. Verder vordert het Vredekwartier voorspoedig, de kappen liggen erop, de woningen krijgen steeds meer vorm, we kunnen niet wachten om dit enorme project volmaakt te zien.


De laatste resten van het restaurant zijn nog zichtbaar op vlek 1, voor komend weekend is dat laatste nostalgie ook verdwenen en zullen er over niet al te lange tijd drie appartementen complexen herrijzen op die plek. 90 appartementen zullen er worden gebouwd door bouwbedrijf van Grunsven uit Erp, tevens de bouwer van het project Huis ter Hei.Bij Huis ter Hei branden nu 's avonds ook de lampen nog, de eerste bewoners zullen vanaf komend weekend daar hun eerste nacht gaan doorbrengen. Een mooi project dat nog voor het eind van juni volledig is opgeleverd.


Afgelopen week zijn er wederom wat koopcontracten ondertekend van het project wonen met statuur. De borden laten zien dat momenteel 50% verkocht is en navraag bij de makelaar levert op dat het project momenteel erg populair is en er nog een groot aantal gesprekken staan ingepland met enthousiaste en potentiële kopers. Dat kan natuurlijk ook niet anders, Statuur is echt uniek te noemen en wordt misschien nu gezien als vreemde eend in de bijt, uiteindelijk maakt het straks het plaatje compleet. Wanneer dit project gaat starten is nu nog onbekend!


En dan tot slot Puur op de Heide... het zijn natuurlijk niet de minste huizen die er gepland staan met een totaal andere prijsindicatie dan te zien is bij de andere projecten. Ruim een jaar geleden hebben de architect van Mix architectuur Reinier Ubbels en Ursula van Wandelen een goed verhaal verteld voor onze camera waarom de woningen van Puur op de Heide zo bijzonder zijn. Als we de website bekijken, zien we een aantal woningen in optie staan, concreet verkocht zal wellicht afhangen van het percentage dat verkocht moet zijn om te gaan starten. De grote vraag is of dit project niet te uitbundig is voor deze plek........ zodra er ontwikkelingen zijn zullen wij het zeker met u delen. Wij hopen van harte dat de woningen er gaan komen, een mooiere plek om te gaan wonen is er bijna niet en met de zekerheid van Natura 2000 ben je verzekerd van geen achterburen. Wel zal er af en toe een wild zwijn of hert polshoogte komen nemen als er wat lekkers op de BBQ ligt...... :-)


Deze maand geen Niets naar Iets , wij hopen dat begin juni allemaal goed te maken met een nieuwe en flitsende editie.


0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

댓글


bottom of page