top of page
  • Foto van schrijverredactie

Spelen op Simon Stevin

Spelen op Simon Stevin

De Simon Stevin Kazerne raakt steeds meer bewoond. Dat betekent dat er ook steeds meer kinderen in de wijk zijn. Voor deze kinderen komen er straks op verschillende plekken in de wijk speelplekken.

De werkgroep Sport en Spelen van platform Simon Stevin heeft we de afgelopen tijd gewerkt aan een speelplan voor deze plekken. Dit speelplan is nu bijna af.


Het tijdelijk trapveld aan de Brigadelaan ligt er!

Onlangs berichtten wij al dat er een tijdelijk trapveldje komt aan de Brigadelaan, aan de andere kant van de fietsdoorsteek naar het Elias Beeckman Kazerneterrein. Inmiddels zijn de goaltjes en bankjes geplaatst en kan er dus worden gevoetbald!

We verwachten dat het definitieve trapveld aan het Gebroeders van Steenbergenplantsoen in het najaar van 2020 gerealiseerd wordt.


In het voorjaar worden de eerste drie speelplekken aangelegd

In de Simon Stevin Kazerne komen 7 verschillende locaties voor spelen. In de onderstaande locaties staan deze met een stip weergegeven. In het voorjaar worden de eerste drie speelplekken aangelegd. Dit zijn de plekken die aangegeven zijn met een gele stip. Ze liggen in de gebieden die de komende maanden definitief inricht worden.


De speelplekken in het Bospark worden eind volgend jaar en begin 2022 aangelegd, wanneer dit gebied ook definitief inrichten wordt. De speelplek aan de Pieter van Varklaan wordt uitgevoerd wanneer de bouwactiviteiten aan deze straat klaar zijn.


Hoe zien de speelplekken eruit?

Voor de inrichting van de speelplekken is op basis van de toegekende en de ligging in de wijk een leeftijdsindeling gemaakt. Deze indeling is door de werkgroep sport en spelen van Platform Simon Stevin door middel van een poll op de website getoetst bij de bewoners van Simon Stevin. Op basis van deze indeling is een keuze gemaakt voor de speeltoestellen. Het uiteindelijke resultaat is een gevarieerd speeltuinaanbod.

Op de onderstaande afbeeldingen ziet u hoe de speelplekken er uit komen te zien.


Speeltuin Heidepark:

Speeltuin tussen Janny Laupmanlaan en Rijk Tichelaarstraat:Speeltuin achter De Parkwachter:


Het Platform kijkt terug op een constructieve en succesvolle samenwerking met de Gemeente Ede om dit mooie plan voor de wijk Simon Stevin vorm te kunnen geven.


Zodra de wijk verder vordert informeren wij u tijdig over de komst van de overige speeltuinen!


Wij kunnen niet wachten tot het zover is.... U ook?

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page