top of page
  • Foto van schrijverredactie

Start aanleg exercitieterrein

Afgelopen week hebben alle direct omwonende van het toekomstige exercitieterrein een brief ontvangen van de Gemeente Ede inzake de start van de werkzaamheden met betrekking tot de aanleg van het terrein. De fase waarin de eerste delen van de wijk definitief worden ingericht is aangebroken. Een deel van het Vredekwartier ging vooraf, nu is het tijd voor de pleinen, straten en de stoepen en het plaatsen van de definitieve straatverlichting.


In de week van 24 januari start het bedrijf Smink met de werkzaamheden op het exercitieterrein. Er wordt begonnen met het plein zelf, daarna de stoep voor de oude kazernegebouwen aan de andere kant van de Piet Romboutlaan. Tot slot de ‘acces’ : de verbinding tussen het parkeerterrein van de appartementengebouwen en het plein. De inschatting is dat het werk begin april klaar is. De Piet Romboutlaan zelf kan nog niet definitief worden ingericht. Dit kan pas zodra de bouwweg niet meer nodig is voor bouwverkeer van de nieuwbouw in de buurt.De inrichting van de openbare ruimte doet de Gemeente natuurlijk niet zomaar. Er wordt goed nagedacht over waar een weg of pad moet komen, welke boom waar komt en hoe om te gaan met bijvoorbeeld de afvoer van regenwater. De basis van de inrichting ligt vast in het voorlopig inrichtingsplan dat de gemeenteraad in 2018 heeft vastgesteld. Destijds is hier ook een informatieavond over georganiseerd en sindsdien is de tekening ook op de website www.simon-stevin.nl te vinden.


De firma Smink gaat proberen de overlast tot een minimum te beperken, echter is het zo, daar waar gewerkt wordt, maakt men soms wat meer lawaai.


Heeft u vragen tijdens de uitvoering van de werkzaamheden? Dan kunt u bellen met onderstaande contactpersonen:

  1. Joost Corbijn, bedrijfsleider Smink Infra, tel. 033-3031700, email j.corbijn@smink-infra.nl.

  2. Victor Waterreus, directievoerder van de gemeente Ede, tel. 14 0318

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments