top of page
  • Foto van schrijverredactie

Van niets naar iets! Februari...

We gaan deze maand het zonuren record verbreken, hoorde ik onderweg naar het Simon Stevin terrein op de radio. Dus het juiste moment om wat nieuwe opnames te maken, al was het in de schaduw erg koud. De afgelopen weken is er hard gewerkt bij merendeel van de projecten.


Bij de twee verbindingsgebouwen wordt er volop gesloopt en inpandig zaken aangepast. Linten met asbest gevaar houden mij nog wat op afstand, shovels rijden af en aan en de buitenkant staat in de steigers.


De begane grond van de CPO woningen is goed zichtbaar, welke woning krijgt wel een uitbouw en welke niet is van bovenaf goed te zien. De split level woningen aan het Parkzicht krijgen steeds meer vorm, men zit al boven het maaiveld.Het Bloemkwartier laat nog even op zich wachten, wellicht dat we bij de volgende editie al wat gaan zien. Wat er precies gaat komen bij het officiersdorp is in grote lijnen bekend, hoe het eruit gaat zien, dat blijft nog een verrassing. Medio mei wordt er meer bekend!


Bij Huis ter Hei zijn de uitgegraven kavels zichtbaar, het terrein is klaar om te starten. De verwachting is dat als de vorst grotendeels weg is, daar in een reeks mooie woningen komen te staan.


Bij de losse kavels zien we elke week weer een nieuw project wat gaat starten. Eerst diepe kuilen, voor grote kelders en vervolgens wordt boven de grond zichtbaar dat het geen kleine huisjes zijn die daar gaan komen. Er wordt daar door verschillende aannemers hard gewerkt.


Bij de Sysseltse Lanen lig de ruwbouw vloer vol met kalkzandsteen blokken, daar wordt volgende week gestart met het lijmen van de blokken voor de binnenmuren.


Wij hopen dat jullie weer genieten van de mooie beelden, van een prachtige plek! Veel kijkplezier!

2 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page