Bij aankomst was al duidelijk, de oproep was succesvol geweest, parkeerplaats vol met auto's en fietsen en een lange rij bij de koffiebar. De projectleider, Mark Bonekamp, stond met een grote glimlach van oor tot oor bij de entree en sprak uit dat dit al zijn verwachtingen overtrof. Al vrij snel na de bekendmaking van deze informatieavond en het feit dat de mensen zich vooraf moesten aanmelden, bleek dat er moest worden uitgeweken naar een andere locatie.
Ruim 200 aanmeldingen, allemaal buren van elkaar en enkele aanwezige die nog niet daadwerkelijk hadden getekend, maar onder andere de informatie van deze avond mee laten wegen in hun besluit.
Als je zelf zo enthousiast bent, vergeet je nog wel eens dat sprekers zich ook ergens hebben voorgesteld, onze focus was meer gericht op de ondersteunende beelden op het scherm. Tijdens de overlegmomenten met de Gemeente waren wij al vooraf geïnformeerd over de meest belangrijke zaken.
Er werd ingezoomd op de geschiedenis van het Simon Stevin terrein, de aankoop, de plannen van de overige delen van Ede Oost en dat gaande het gehele proces, het Simon Stevin terrein er met kop en schouders bovenuit moest stijgen. De Spionnenschool, de verbindingsgebouwen, behoud van een stuk geschiedenis, veel groen toen en ook voor de toekomst.
Waar je komt te wonen, als je de deur uitstapt zie je groen om je heen, dat is eigenlijk de hoofdmoot. Waarom er bepaalde keuzes zijn gemaakt, waar liggen de leidingen onder de grond, waarom daar, en niet elders en de aanplant van bomen. De afgelopen jaren hebben ziektes in bomen hele bossen aangetast, door een mix te nemen van verschillende boomsoorten wordt er een mooi karakter samengesteld en is de kans op volledige aantasting nihil.
Een prachtig verhaal, visueel ondersteund om het beeld voor de aanwezigen duidelijk te maken. In de presentatie van 45 minuten werden alle alle elementen toegelicht en dat het duidelijk was, bleek uit het minimaal aantal vragen dat achteraf werd gesteld. En toen kwam de verrassing, men had opdracht gegeven voor het tot in detail uitwerken van het terrein in een 3D animatie. Het viel stil in de zaal, iedereen zat op het puntje van zijn stoel om zijn eigen huis, realistisch in beeld te krijgen, na afloop klonk luid applaus, alle mogelijke vragen en onzekerheden werden weggenomen, het Simon Stevin terrein wordt de meest mooie plek van Ede.
Toen was het tijd voor de infomarkt, medewerkers van de Gemeente waren aanwezig om het plan nog wat verder in detail toe te lichten. Steenbreek gaf inzicht in de mogelijkheden om je tuin praktisch en in het voordeel van de natuur in te richten en er werd vooral veel gesproken met elkaar, nieuwe bewoners ontmoeten buren en die ontmoeten weer overburen enz.
Onder het genot van een drankje werd er gelachen, plannen gemaakt voor het moment als de huizen gereed zijn en nieuwe ideeën opgedaan. Wij waren er ook met een groot gezelschap, de reacties die wij hebben mogen ontvangen zijn positief en binnenkort organiseren wij ook een info moment om onze plannen voor nu en op de lange termijn kenbaar te maken.
Samen gaan we voor een veilige en mooie wijk! Dank voor uw komst en midden volgende week verschijnt de nieuwe editie " Van niets naar iets"
Comments