top of page
  • Foto van schrijverredactie

Waterdruk in de wijk!


Naarmate de wijk groeide ontstonden er ook steeds meer problemen met de watervoorziening. Al enige tijd heeft de wijk te kampen met een lage of zelfs uitval van de waterdruk in de woningen. Zoals vanmorgen.....


Vanwege de signalen en meldingen die ook het platform heeft bereikt is er eind zomer vorig jaar een online oproep gedaan aan huishoudens die waterdrukproblemen hebben zich te melden.


Ongeveer 40 huishoudens hebben toen laten weten dat zij structureel waterdrukproblemen ervaren. Dit had onder andere invloed op het douchen en functioneren van wasmachines. Zelfs het sproeien van de tuin was voor sommige bewoners een flinke uitdaging.

Het platform heeft hierna contact gezocht met bouwbedrijven en bewoners. Ook heeft zij enkele resultaten bekeken van waterdrukmetingen die verricht zijn in woningen.

Desondanks bleek het lastig om op basis van de beschikbare informatie een duidelijk oorzaak aan te wijzen. Het lijkt er echter op dat de waterdruk in de wijk net voldoende is, waardoor deze direct merkbaar verlaagd wordt of zelfs uitvalt wanneer zich een verstoring voordoet of de vraag te groot wordt (met warme dagen).


Naar aanleiding van de meldingen en in bezit van de bovengenoemde informatie heeft het platform getracht om in gesprek te komen met het waterbedrijf Vitens. Het doel van dit gesprek is om duidelijkheid krijgen over de problemen omtrent de waterdruk en het uitspreken van de zorgen omtrent de oplevering van een groot aantal woningen die de komende periode ook worden aangesloten op het leidingnetwerk.


Meerdere pogingen om in direct contact te komen met Vitens hebben echter tot op heden niet geleid tot een gesprek.


Wel hebben we gemerkt dat Vitens haar communicatie heeft verbeterd en de huishoudens vaker op de hoogte brengt van verstoringen en werkzaamheden in de wijk.

Onlangs is het platform geïnformeerd dat Vitens op de hoogte is van de waterdrukproblemen en dat dit wordt veroorzaakt door (te krappe) waterleidingen langs de Eikenlaan en Van Heutzlaan. Vitens start op korte termijn met werkzaamheden om deze leidingen te vervangen en apparatuur te plaatsen die aansluiten bij de behoefte van de huidige woningen en de toekomstige nieuwbouw. Volgens de huidige planning zijn deze werkzaamheden voor de zomer van dit jaar nog gereed waarna de waterdrukproblemen naar verwachting verholpen zijn.

Het platform houdt de ontwikkelingen nauwkeurig in de gaten en hoopt nog steeds in gesprek te komen met Vitens. Mocht u vragen en of opmerkingen hebben naar aanleiding van dit artikel, mail ons gerust : veiligheidenverkeer@platformsimonstevin.nl

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page