top of page
  • Foto van schrijverredactie

Zo maar een donderdag in augustus....

Nog nagenietende van een geslaagde avond met ruim 20 toekomstige bewoners van het Simon Stevin terrein vanochtend wederom een bezoek gebracht aan het bouw terrein. De planning was dat eind deze week de nieuwe editie van Niets naar Iets online zou gaan, echter volgende week staan er een hoop leuke en grotere veranderingen op het programma op het terrein die we nog graag zouden willen meenemen in de film.


Het ophogen van de grond rondom de woningen bij de Sysseltse Lanen is volop aan de gang, de eerste woningen zijn ook aangesloten op het warmtenet en zoals u al heeft kunnen zien, verdwijnen langzaam aan de steigers rondom de woningen bij Fase I. De intentie is dat begin september gestart wordt met fase 2, alle woningen worden dan gebouwd. Spannend en tevens leuk, dat geeft nog beter weer hoe mooi dit project is.De eerste woningen bij de vrije kavels zullen ook binnenkort worden opgeleverd, echter is er nog geen zicht op de start van nieuwe woningen op de resterende kavels. Een groot aantal staat als gereserveerd geregistreerd, voor de liefhebbers kavel 15 is nog beschikbaar: https://www.veluwsepoort.nl/woningen-en-kavels/bekijk/sysselts-kwartier-kavel-15/


Bij de verbinding is men vandaag gestart met het plaatsen van de begane grond vloer van het appartementencomplex. Een stevige klus, er zijn immers heel veel delen nodig om dit volledig te kunnen dicht leggen. Vervolgens zal er een start worden gemaakt met het omhoog werken van het gebouw wat ergens eind volgend jaar gereed zou moeten zijn. Echter is dit een prognose en dus afhankelijk van veel factoren.Huis ter Hei loopt gestaag door, traditionele bouw vraagt om een wat langere adem. De vele accenten bij de woningen en de kempische stijl maken dit project wel bijzonder. De blokken lijmers zijn nu rondom met het opbouwen van de eerste verdieping. De trouwe fans hebben vast al geconstateerd dat men maandag begonnen is met het lijmen van de toppen en komende week zullen daar de eerste kappen op wordt gelegd. De bedoeling is dat dit op korte termijn ook voor de overige woningen de bedoeling is. Verwachtte oplevering Q1


Het reclamebord van Officiersdorp zal u vast niet zijn ontgaan. Prominent aanwezig en tevens een prima weergave van hoe de wijk eruit komt te zien. Van de makelaar begrepen wij dat de eerste woningen ook daadwerkelijk verkocht zijn en de gesprekken staan ingepland om alle belangstellenden en kopers volledig bij te praten over de vervolgstappen. De belangstelling was groot en mocht iemand toch afzien van een woning, er was een grote wachtlijst per bouwnummer. Momenteel zijn er in dit project nog wel drie levensloopwoningen te koop en bouwnummer 6.


Wonen met Statuur heeft ook niet te klagen als het gaat om belangstelling, Thomas Perik (Onis vastgoed) is positief over het verloop van het proces qua verkoop. Er is veel interesse en ook vooral van buiten Ede, de prijzen liggen wat hoger dus er is ook sprake van een andere markt waarbinnen de kopers gezocht moeten worden. De uitstraling en ligging van het project en zeker niet te vergeten het ontwerp van de woningen is anders en met anders bedoelen we dan ook extra bijzonder.


Het collectief (CPO) maakt zich op voor een aanstaande oplevering. de steigers zijn weg, de hekken zijn wat verschoven en er wordt op korte termijn gestart met de infrastructuur om de woningen. Mooi om te zien hoe een idee, werkelijkheid wordt en waarbij alle elementen zoals duurzaamheid, materiaalgebruik en respect voor de natuur samensmelten op deze mooie plek. Men kan niet wachten, was gisteren duidelijk merkbaar tijdens de bijeenkomst! Aan het Parkkwartier worden de laatste puntjes op de i gezet. De laatste dagen is men druk bezig geweest met de daken, in de huizen zelf moet er nog het nodige gebeuren, ook die oplevering staat voor het eind van dit jaar gepland (prognose)De voorbereidingen voor het Boskwartier en Heidekwartier beperken zich momenteel nog tot het aanleggen van riool, wat en overig ondergronds leidingwerk en tijdelijke bouwwegen. Binnen nu en twee weken zullen ook daar de werkzaamheden starten voor de bouw van dit project. Een mix van koop en huurwoningen en Bosrandwoningen met een beleving één met de natuur. Ook wij zijn zeer benieuwd naar het uiteindelijke resultaat.


Het Bloemkwartier krijgt elke dag meer vorm, 30 luxe appartementen, speels vormgegeven. parkeerdek ondergronds en centraal gelegen op het terrein. In het ontwerp is rekening gehouden met veel licht en die contouren zijn nu al zichtbaar, ruime raampartijen en grote woonoppervlaktes. Kortom een geslaagd project in wording is de verwachting. De toekomstige bewoners waren vorige week erg enthousiast en geloof ons, het gaat daar vast een gezellige boel worden. Woonvreugde wordt voor dit project misschien wel het sleutelwoord.


Reinbouw sloopt en bouwt op! Elke keer als we het terrein betreden krijgen we een grote glimlach van de uitvoerder, trots is hij op dit project. Bijzonder, uniek, authentiek, mooi, geef het maar een naampje...... het wordt geweldig. Hoe oud in ere wordt hersteld en een bijzondere bestemming krijgt. In hoeverre het project op schema loopt is nu voor ons even niet bekend. Wordt vervolgd....Heeft u al op het bankje gezeten van Puur op de Heide? Hoe voelde dat? Het nieuwe hek is onlangs geplaatst en de marketingmachine draait overuren, Puur op de Heide is grootst, bevindt zich in een totaal ander prijssegment maar de mensen die daar komen te wonen kunnen echt de Sysselt als hun achtertuin benoemen. Wie wil nou niet zo wakker worden....

Ruim 100 reacties uit hele hele land zijn er binnen gekomen aldus Ursula van Wandelen van Heijmans. Ook dit is een project wat zich mag scharen onder het label exclusief en dus breed binnen de landsgrenzen wordt gepromoot. Voor de prijs dat men hier kan wonen met de Veluwe als achtertuin koopt men op sommige plekke in het westen een hoekwoning! Bizar gewoon, de markt in in beweging, nog elke dag zijn we verbaasd over prijzen, projecten en hoe snel woningen worden verkocht.

Dit project zal iets meer tijd vragen, maar dan zit het ook goed, het maakt de mix van aanbod meer dan compleet, iedereen is welkom om te wonen op Simon Stevin!


Eind volgende week staat de nieuwe Van Niets naar Iets online! Voor nu alvast mooi weekend!

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Komentáře


bottom of page