top of page
  • Foto van schrijverredactie

14 december "Schone Helden" dag!

Een schone wijk dat willen we allemaal! Toch worden we regelmatig geconfronteerd met de grote hoeveelheid aan zwerfvuil dat op het terrein ligt. Niet alleen rondom de bouwprojecten, maar ook in de uithoeken van de wijk waar het door de wind terecht is gekomen. Tevens zien we ook een toename van huishoudvuil, blikjes, lege verpakkingen en zelf autobanden en sloopafval wat wordt gedumpt op het terrein.Het zal een lastige klus worden om dit goed te kunnen handhaven, zolang de wijk nog niet is volgebouwd, echter kunnen we ons er samen wel sterk voor maken, dat mochten we iets zien dat er melding van wordt gemaakt bij de Gemeente Ede.


Vanuit het Platform zal er een brief worden verstuurd naar alle bouwbedrijven met het verzoek, met meer regelmatig zwerfvuil en verpakkingsmiddelen van bouwmaterialen goed weg te gooien om verspreiding door de wijk te voorkomen. Tevens met het oog op de komende winterstop, of voor die tijd ook wat verder gekeken kan worden rondom de bouwplaats om te zorgen dat de wijk er ook netter uitziet.


Bij de Gemeente zal het verzoek worden neergelegd om de straten wat frequenter te vegen en de straatverlichting verder uit te breiden. Beide zal de veiligheid vergroten in de wijk.


Op 14 december willen we graag als Platform een Schone Helden dag organiseren van 10:00 - 13:00 uur. Bij de Gemeente is de aanvraag ingediend voor middelen om dit initiatief te ondersteunen. Afvalknijpers, vuilniszakken, beugels, hesjes en het ophalen van het afval worden dan beschikbaar gesteld. Het doel is om met zoveel mogelijk mensen de wijk in te gaan en zoveel mogelijk afval te verzamelen.


Mocht u interesse hebben om deel te nemen, meld u dan nu alvast aan! Want samen werken aan een schonere wijk, dat kunnen wij niet alleen.....

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments