top of page
  • Foto van schrijverredactie

Alle begin is koud....

Na twee weken van totale rust op het Simon Stevin terrein gaven gisteren de meeste bedrijven zich weer over, de tijd van uitbuiken was immers voorbij en pakten de draad weer op. Bij de Sysseltse Lanen gebeurde nog weinig, een lampje wat brandde in de bouwkeet en een auto waren de enige tekenen dat er iemand op het terrein aanwezig was. Logisch, het zal vast daarbinnen aangenamer zijn geweest dan buiten!


De firma Kelderman was de stormschade aan het bekijken, er lagen immers heel wat hekken op de grond, maar al gauw waren de hamers weer gepakt en werden de lichamen op temperatuur gebracht door zoveel mogelijk paaltjes en spijkers in het hout te slaan. Het was een koude dag, veel wind en de gevoelstemperatuur die rond de -10 lag, vroeger was dat tijd voor vorstverlet, nu betekent het gewoon goed aankleden en doorgaan!


Bij de twee huizen in aanbouw bij de vrije kavels was het een drukte van belang, een aantal medewerkers van bouwbedrijf Heij draaiden hun hand niet om voor lichtelijke Siberische temperaturen. " De klus mot af" was het motto na een korte vraag van mijn kant, de volgende staat alweer te wachten.


En bij Huis ter Hei was een medewerker van loonbedrijf Vink helemaal in zijn eentje gestart met het uitgraven van de funderingen voor de eerste woningen. Kacheltje op +20, radiootje aan, dikke duim omhoog en gewoon lekker doorgaan. Ze laten zich dus niet gek maken zo op de eerste dagen van het nieuwe jaar, start bouw is geweest, de eerste facturen zijn verzonden, er staan immers 250 werkbare dagen voor, hetgeen ook een breed begrip is, " de klus mot af" alleen wel op ons tempo!Kortom tot zover even de update van vandaag, we houden u op de hoogte!

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments