top of page
  • Foto van schrijverredactie

Bijna vakantie !

Over een twee weken is het zover….zomervakantie! Voor velen van ons een periode van rust, even weg met het gezin en vooral genieten in eigen land of misschien wel in het buitenland. Het is tevens een periode dat we extra alert moeten zijn, je huis is die periode verlaten en helaas zijn er lieden die juist wachten op dat moment.

Informeer daarom ook uw buren als u weg bent, zorg voor een bewoonde indruk door uw verlichting op wisselende tijden aan en uit te doen. Maak afspraken over wie de tuin bijhoud en de post weghaalt van de deurmat en zorg voor een bewoonde indruk, laat iemand uit uw omgeving tijdelijk uw parkeerplaats gebruiken. Parkeer caravans, vouwwagens en bagagewagens pas vlak voor uw vakantie bij uw huis en rijd niet weken rond met een dakkoffer op uw auto.Een verzoek aan alle hondenbezitters in de wijk, vaak maakt u hetzelfde rondje en is het patroon in de wijk bekend, mocht dat er anders uitzien of dat er verdachte auto’s of personen zich in de wijk ophouden in combinatie met een verdachte situatie, bel de politie, via 112 dat is de snelste weg naar professionele hulp. De wijkagent is op de hoogte van onze extra alertheid in de wijk.

Wij wonen in een fijne en veilige wijk, alleen gezamenlijk kunnen wij ervoor zorgen dat het zo blijft!


Werkgroepen

De leden van de werkgroepen gaan ook met vakantie, dus het kan voorkomen dat reactie op een vraag of mail wat langer op zich laat wachten dan u van ons gewend bent. U krijgt altijd reactie.


In augustus willen wij een fysieke bijeenkomst plannen met alle leden van de verschillende werkgroepen voor een nadere kennismaking met elkaar. Aansluitend is het streven begin oktober weer een wijkbijeenkomst te organiseren, de vorige bijeenkomst was oktober 2019 en is destijds positief ontvangen. Voor die avond gaan wij op zoek naar verschillende sprekers die ons meenemen in de visie ontwikkeling van de wijk, een korte voorstel van de werkgroepen, lopende projecten en meer. U wordt hier op een later moment verder over geïnformeerd.


Voortgang projecten

Heidestad heeft de grootste klapper gemaakt, de belangstelling bij Fase 1 bleef wat achter, bij fase 3 was dat wel anders. Alle woningen waren in no-time onder optie. De belangstelling voor dit project was heel groot. De eerste woningen in uit fase 1 zijn opgeleverd en de eerste bewoner heeft ook zal intrek genomen. Binnenkort start men met fase 2 en zal de rest (lees fase 3) snel volgen. Als het een beetje meezit is dit project eind volgend jaar volledig afgerond.


Ondertussen verschijnen er steeds meer bijzondere en minder bijzondere woningen op de vrije kavels. De firma’s Selekthuis, Bolton en ook veel lokale partijen doen er goede zaken. De diversiteit is enorm en straks als het definitief is ingericht zal het zeker een mooie aanvulling zijn op alle overige velden in de wijk.


Na de zomer start men met het exercitieterrein voor de drie torens, aansluitend gaat men starten met de inrichting van het bospark en de bijhorende speeltuin en trapveldje.

Aan de bosrand gaat snel, de eerste kelders zijn al geplaatst en van merendeel van de woningen is de fundering al gestort. In de wandelgangen horen we dat Bolton vaart wil maken met de bouw, dat horen wij graag, des te sneller kan dan deel van de wijk definitief worden ingericht. We moeten het maar gewoon rustig afwachten, beter goed dan half…


Streetfood

De foodtrucks zijn een groot succes, voorlopig houden we dat er graag in. Toch zien we dat er heel veel bewoners zich graag aanmelden om eten te halen, echter moeten deze foodtrucks wel ergens staan. We horen dan ook graag bij wie in de wijk, een wisselende foodtruck een keer mag staan. Het gaat om een relatief kort tijdsbestek van 2-3 uur. U kunt een mail sturen naar streetfood@platformsimonstevin.nl er wordt dan contact met u opgenomen om een foodtruck te plannen op uw adres.PURO in de wijk

In een eerdere aankondiging hebben wij een foutieve datum gemeld, 28 augustus is de echte datum en zal PURO weer met hun ijskar in de wijk staan. Voor alle kinderen een gratis ijsje en de ouders betalen dan € 1,00 per bolletje. Daarmee sluiten we op een smakelijke wijze de zomervakantie af. De exacte locatie wordt nog bekend gemaakt en het aanmeldformulier voor de kinderen gaat volgende week online. Noteer alvast in uw agenda 28 augustus 18:00 – 19:30 uur PURO in de wijk


Ondernemen in de wijk

Als wij google earth bekijken zijn er een groot aantal ondernemers in de wijk, die hun bedrijf aan huis hebben gevestigd. Via onze website willen we deze wijkbewoners extra aandacht geven. Wij geven deze ondernemers de mogelijkheid om hun bedrijf extra te promoten. Voorwaarde is wel dat het bedrijfsadres is gevestigd in de wijk en dat men vanuit huis dit bedrijf runt, medewijkbewoners ook aan huis kunnen komen om een dienst af te nemen. Denk hierbij aan coaches, pedicures, fysiotherapie, fotografie e.d.

Wij hebben Casper Korver bereid gevonden om van de komende activiteiten professionele foto’s te maken. Casper is een ervaren fotograaf die de afgelopen 20 jaar al veel edenaren voor zijn lens heeft gehad. Binnenkort gaat zijn nieuwe website online www.casperkorver.nl


Tot slot!

De werkgroep activiteiten en evenementen is op de achtergrond druk met de voorbereidingen voor " Vertier in de Wijk" op 24 september aanstaande. Er is contact geweest met de Gemeente Ede om nu alvast een vergunningsaanvraag te doen voor dit kleine evenement, dat is helaas nog niet mogelijk, de maatregelen inzake corona, laten het nu nog niet toe. We zullen nog even geduld moeten hebben om een definitieve " GO" te krijgen. de verwachting is dat half augustus een definitief besluit genomen kan en mag worden. Wij houden u op de hoogte!


Namens alle werkgroepen wensen wij een mooie en zonnige zomervakantie !!

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page