top of page
  • Foto van schrijverredactie

Blijf Alert...

Afgelopen maandag kwam er in de veilige buurt app van de wijk een bericht dat een persoon foto's aan het maken was van woningen in de wijk. Het was schemer, dus dat is een vreemde situatie, op het moment dat een buurtbewoner de persoon in kwestie daarop aansprak, sprong deze in de auto en reed weg. Direct is er melding gemaakt in de app en de wijkagent heeft bevestigd dat er contact is geweest en het intern bij de politie is opgepakt.


Er zijn camerabeelden gedeeld, de uitkomst hiervan kunnen wij in het kader van het onderzoek niet delen. Een prima actie, alert gereageerd en wellicht erger voorkomen. Als Platform krijgen wij de laatste twee weken, meerdere reacties, ook constateringen die gedaan worden door leden van de verschillende werkgroepen over activiteiten en vreemde auto's/personen in de wijk.Wij willen de wijk, net als u veilig houden en door te laten zien dat we er actief mee bezig zijn, nogmaals het verzoek om u aan te melden voor de veiligebuurtapp en vervolgens de wijk Simon Stevin te selecteren.


Maak hieronder uw keuze voor welk besturingssysteem u de app wilt installeren:Na aanmelding krijgt u wat vragen en indien alle stappen goed doorlopen wordt u toegelaten tot de appgroep en kunt u meldingen doen en ontvang u de meldingen die andere doen.


Maak die melding ook, de politie is ook aangesloten en zodra er een melding komt wordt ook vanuit de politie actie ondernomen. Wees volledig qua signalement en of omschrijving van auto (met kenteken) of voertuig en de locatie.


Acuut gevaar, inbraak of andere calamiteit bel 112.


Wat de kerngroep Veiligheid en Verkeer bij eerdere meldingen heeft geconstateerd is, dat er direct buurtbewoners, al dan niet met hun viervoeter een extra rondje gaan lopen direct na een melding. Alleen samen kunnen we de wijk veilig houden!


Tot slot geeft de politie aan dat men gebaat is bij camerabeelden vooraf of na een gebeurtenis. Het hebben van een Ring deurbel of camera op eigen terrein met zicht op de openbare weg begeeft zich in een grijs gebeid. Bespreek dit met de buren waar de camera op gericht is en geef duidelijk aan dat het gaat om een belangrijke schakel om uiteindelijk de daders te kunnen achterhalen. Wel met respect voor de privacy van je buren natuurlijk!


Momenteel heeft de buurtpreventieapp 157 leden binnen onze wijk, ongeveer 450 woningen zijn ondertussen opgeleverd, dus we hebben nog niet iedereen bereikt.


Sluit u ook aan..... alvast dank!

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commenti


bottom of page