top of page
  • Foto van schrijverredactie

Bouwroutes plan Aan de Bosrand

U heeft het vast al gezien, de bouwhekken zijn geplaatst, de Pieter van Varklaan is gehalveerd, de rijplaten zijn aangebracht ....... het project Aan de Bosrand is in aantocht.

Afgelopen week is men aan de noordkant al gestart met het uitgraven van de funderingen, kortom er komen weer 21 woningen bij!


De afgelopen weken hebben wij diverse reacties mogen ontvangen van bezorgde wijkbewoners over de bouwroutes van en naar dit project. Wij snappen dat het lastig is, het komende jaar zullen we ons hierop moeten instellen. Als het project Puur op de Heide was gelukt, dan was dit deel bijna afgerond geweest, echter dat is niet het geval. Men schat de bouwperiode ongeveer op één jaar. Aansluitend start de gemeente dan ook met het woonrijp maken en blijft veld 5b over. Het blijft nog even spannend wat daar staat te gebeuren, met een aantal weken hopen we dat met jullie te kunnen delen.Om de overlast van het bouwverkeer te beperken zijn er duidelijke afspraken gemaakt met Bolton, de bouwer van het project. Er zijn duidelijke instructies meegegeven over de maximale snelheid in de wijk en de bouwroutes die al het verkeer van en naar de bouwplaats moeten volgen. Door de Pieter van Varklaan te versmallen wordt één richting afgedwongen en gaat het bouwverkeer direct de bouwplaats op. Men ontkomt er niet aan om het verkeer voor een deel ook het huidige bewoonde deel te laten rijden, verder worden de straten gebruikt waar men nog aan het bouwen is. Hiermee hoopt men de overlast tot een minimum te beperken.


De route is als volgt:


  • Bouwverkeer komt binnen via de (tijdelijke ontsluiting thv Heidestad)

  • Via de Didi Rooslaan

  • Henk Wildenburglaan

  • oversteken naar de Barend Veenendaalstraat

  • Pieter van Varklaan

  • Arien Thomassenstraat

  • oversteken naar de Janny Laupmanlaan

  • met de bocht mee naar de Didi rooslaan

  • Vervolgens de weg vervolgen en zo de wijk weer uit

De rode driehoekjes zijn verboden gebied voor het bouwverkeer. Hopelijk blijft de overlast beperkt, krijgt Bolton de kans om grote stappen te maken en is het binnen een jaar allemaal weer achter de rug.


Wij houden u op de hoogte! Vragen, mail naar veiligheidenverkeer@platformsimonstevin.nl

2 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

2件のコメント


Dj Vh
Dj Vh
2021年6月14日

Ik hoop dat het bouwverkeer er niet voor kiest de omweg via Didi Rooslaan en Henk Wildenburglaan af te snijden door rechtdoor over het Gebroeders van Steenbergenplantsoen te rijden. Worden er maatregelen genomen om dat te voorkomen?

いいね!
redactie
redactie
2021年6月14日
返信先

Men is duidelijk geïnstrueerd, het is niet te voorkomen, bij de vrije kavels wordt ook nog volop gebouwd, dat zorgt voor een onoverzichtelijk geheel wat niet te controleren valt. Duimen dat men zich houd aan…

いいね!
bottom of page