top of page
  • Foto van schrijverredactie

De laatste weken van 2018

Het jaar zit er weer bijna op, volgende week zitten we al volop in de Kerstdagen en voor we het weten hobbelen we 2019 in. Voor velen van ons een belangrijk jaar, project Huis ter Hei, het Parkkwartier, Heidekwartier en wellicht ook een deel van het Boskwartier worden volgend jaar opgeleverd. De toekomstige bewoners van de twee verbindingsgebouwen zijn bekend en zijn druk met de voorbereidingen van hun nieuwe woning. Medio februari hopen ook zij de sleutel te krijgen en hun buren van het Bloemkwartier..... hans Koopman van Kelderman bouw wilde tijdens de start bouw geen toezeggingen doen, echter met deze snelheid van bouwen kan het haast niet anders dan dat de volgende Kerst ook in hun nieuwe paleisje kan worden gevierd.


En hoe gaat het verder met de overige projecten? Goed mogen we zeggen, het Simon Stevin terrein verandert elke dag bijna, van bovenaf zijn de contouren duidelijk zichtbaar van de vlakken die zijn toebedeeld aan de komende projecten. Bij het project Statuur staan de eerste woningen onder optie, Nick de Boer van Domicilie makelaars is tevreden over de interesse die er is voor dit project. Deze week en in het nieuwe jaar staan de eerste gesprekken gepland en is de inschatting dat ook de eerste handtekeningen worden gezet.Beelden van december 2017


Het officiersdorp is bijna volledig verkocht, de grootste klap werd er afgelopen week op gegeven, door het definitief verkopen van beide vrijstaande woningen die er komen in dit project. Er zijn nog twee levensloop bestendige woningen beschikbaar, echter zal het vast niet lang duren voordat deze ook worden verkocht.


De Verbinding krijgt hoogte, nog voor de vakantie hoopt men de derde etage hoog te hebben en dan is het volgend jaar doorpakken en hopelijk weinig vorst om in dit tempo dit majestueuze project hoog te krijgen. Qua oplevering, daar worden nog geen uitspraken over gedaan!


Ruim 180 belangstellenden voor de Parkwachter en momenteel worden de eerste gesprekken gevoerd met de mensen die zijn ingeloot. Wat een opkomst voor dit 18 appartementen tellende project, de kans op ingeloot worden was dus erg klein, maar voor diegene die het is gelukt, proficiat. De start bouw wordt verwacht medio tweede kwartaal 2019 en voordat de eerste bewoners er kunnen gaan wonen lopen we al richting eind 2020. Geduld wordt vast beloond...


Het tijdelijke onderkomen van de Klinkenberg is weg, de laatste woonunits werden twee weken geleden van het terrein gereden, daarmee ligt de weg vrij voor weer een ander mooi project.


Wat betreft Heidestad, u weet waarschijnlijk evenveel als wij.... zojuist rolt de nieuwsbrief binnen en daaruit kunnen we enkel opmaken dat er door beide architecten Joost van Rooyen van Studio Komma en René Buur van KoW hard wordt gewerkt aan de afronding van deze 52 unieke woningen. De verwachting is dat het project medio tweede kwartaal 2019 in de verkoop gaan!

Zover mogelijk houden wij u ook over dit project op de hoogte!


En dan tot slot Puur op de Heide, Ron Toering van Ditters Makelaars sprak ik afgelopen week en hij was erg positief over de verkoop. Er is sprake van een totaal anders prijsklasse en dus ook doelgroep die afkomt op deze bijzondere woningen die worden gebouwd aan de rand van het bos. Vaak komen hier ook nog de nodige specifieke wensen bij kijken die potentiële kopers hebben waardoor het vaak wat langer duurt voordat er een handtekening wordt gezet. De eerste 5 woningen zijn onder zeer serieuze optie en de verwachting is dat daar op korte termijn een definitieve Ja op komt.


Beelden december 2018


Het is levendig op het terrein, blikken we een jaar terug, dan is het nog bijna een complete zandvlakte en nu....... ook wij verbazen ons bijna elke dag als we het terrein op komen rijden. Nu nog via de tijdelijke route en begin januari over de nieuwe toegangsweg, zoals het definitief gaat worden, het wachten is op het moment dat de borden weg gaan en dan kunnen we weer een stapje beter ervaren hoe het is om straks onze en jouw wijk straks binnen te rijden.


Wij wensen u allemaal mooie Feestdagen en vooral de bewoners van het CPO en fase I van de Sysseltse Lanen, geniet van uw eerste Kerst op het Simon Stevin terrein!


Tot 2019!


0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page