top of page
  • Foto van schrijverredactie

De wijk is schoon......


“Laten we dat zo houden “ een veel gehoorde opmerking die werd gemaakt tijdens de tweede editie van Schone Helden in de wijk Simon Stevin. Ruim 40 deelnemers hadden zich opgegeven en spontaan melden er zich nog 12 enthousiaste bewoners om te helpen.

Behalve het deel van de Sysseltse Droom en waar het toekomstige Heidestad gaat komen, is de hele wijk opgeschoond. Vanuit de gemeente was er voor deze editie containers beschikbaar gesteld waar alle rotzooi in kon worden gedaan. Pallets, veel plastic, bouwafval, steenpuin, takken, piepschuim en zelfs een bbq, alles is verzameld en klaar om te worden afgevoerd.Rondom de speeltuinen is alles goed schoon gemaakt en ook alle hondenpoep is opgeruimd. Dat laatste is een kwalijke zaak en ongepast om je hond te laten poepen waar kinderen spelen. Er wonen veel hondenbezitters in de wijk, een plastic zakje meenemen is een kleine moeite. Laten we hier alert op zijn en elkaar aanspreken als het weer gebeurd.De wijk ziet er dankzij al deze ijverige wijkbewoners weer netjes uit, laten we het zo houden en zorgen dat we alle rotzooi afvoeren en niet laten slingeren in de wijk.

Iedereen super bedankt en ook richting alle kinderen die hebben geholpen, supertof dat jullie ook zo goed hebben meegewerkt. De inzet van twee auto’s met aanhanger was ook top, dat scheelde een hoop zwaar tilwerk.


Wij kijken terug op een zeer geslaagde ochtend en werken op 1.5 meter afstand ging goed, fijn dat iedereen zich aan de richtlijnen heeft gehouden en zich zo heeft ingezet voor een schone wijk.

Tot de volgende Schone Helden!

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven