top of page

Denk jij mee over een kunstwerk voor de wijk?

Bijgewerkt op: 23 dec. 2022

We zijn op zoek naar 1 bewoner van onze wijk die wil meedenken en meebeslissen over een kunstwerk dat in de wijk geplaatst gaat worden. Iedereen mag zich aanmelden voor deze selectiecommissie, waarbij we vooral jongeren tussen de 18 en 25 op om zich te melden. Zie je dat zitten? Meld je dan met een korte motivatie aan via info@platformsimonstevin.nl.

Het kunstwerk

De gemeente Ede wil een kunstwerk laten maken voor onze wijk. Dat kunstwerk moet verwijzen naar het verzet in de Tweede Wereldoorlog. Daarmee sluit het aan bij de straatnamen in de wijk, die zijn vernoemd verzetshelden uit Ede (zie:

www.platformsimonstevin.nl/post/onze-verzetshelden). Het kunstwerk komt langs de fietsroute in het Heidepark, tussen Janny Laupmanlaan en Piet Romboutlaan (zie roze cirkel), waar het goed zichtbaar is.

Hoe komt de keuze tot stand?

De gemeente vraagt kunstenaars om zich te melden voor deze opdracht (zie oproep gemeente).

Uit de geïnteresseerden kiest de gemeente 3 kunstenaars die een schets/ontwerp kunnen presenteren. Op basis van deze presentatie zal de selectiecommissie dan een definitieve keuze maken voor 1 kunstwerk.

Meld je aan

Wil jij graag een rol spelen bij de keuze van dit kunstwerk voor het Simon Stevin-kazerneterrein? Meld je dan aan door een e-mail met een korte motivatie te sturen naar: info@platformsimonstevin.nl.

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page