top of page
  • Foto van schrijverredactie

Een spannende ochtend!

Maar liefst 138 inschrijvingen op de 28 kavels in de wijk Simon Stevin, dat waren de eerste woorden van de notaris vanmorgen bij de loting. Er was sprake van een grote opkomst, vandaar dat de loting niet werd gehouden bij van Putten van Apeldoorn Notarissen maar werd uitgeweken naar de Ericakerk in Ede. Met wat extra stoelen, zat deze dan ook net voor de klok van 10:00 uur vol.


De loting verliep volgens plan, drie sessie waarbij alle inschrijvers werden gekoppeld aan een nummer, de nummer stonden vermeld op muntjes en die werden één voor één willekeurig uit een bus gehaald. Drie rondes, voor wat betreft de eerste voorkeur, de tweede en derde. Nummer 46 werd als eerste getrokken, op de vraag of die betreffende mensen aanwezig waren, klonk een kreet van vreugde, een gesprek met de makelaar was aanstaande, immers zij kunnen zich, mits ze voldoen aan alle gestelde eisen, invulling geven aan hun Sysseltse droom. Vervolgens werden alle nummers op willekeurige volgorde opgelezen en was de teleurstelling en blijdschap in gemengde vorm voelbaar.Hoom makelaars gaat de komende dagen contact opnemen met diegene die zijn geselecteerd en de gesprekken in plannen om de laatste details verder door te nemen. Vervolgens heeft elke nieuwe eigenaar de mogelijkheid om een optie te nemen van 9 maanden op het kavel, dus voordat de eerste huizen gebouwd gaan worden zijn we al weer heel wat maanden verder.


Naast de drie vrijstaande woningen van het project Statuur en het project Heidestad heeft nog 13 woningen beschikbaar, ondertussen zijn er 2 o.v.b. verkocht en 11 onder optie. De verwachting is dat dit aantal zal gaan toenemen, nu de loting heeft plaatsgevonden! Daarbij is voor Heidestad dit pas fase 1, wanneer fase 2 in de verkoop gaat komen, is nog een verrassing!


Vlek 5b is nog de enige optie voor een woning in de wijk Simon Stevin, wat er met dit stuk grond gaat gebeuren is nog een groot vraagteken, kiest de gemeente voor kavels of projectbouw...... we houden u op de hoogte!

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page