top of page
  • Foto van schrijverredactie

Eikenprocessierups op het terrein!

Ook het Simon Stevin terrein ontkomt niet aan de Eikenprocessierups. De afgelopen dagen hebben wij op basis van eigen constateringen diverse plekken gemarkeerd waar flinke hoeveelheden van de rupsen zich ophouden. Kom zelf niet te dichtbij en houd vooral kinderen uit de buurt van de rups. Het aanraken van deze diertjes zorgen voor vervelende klachten die een aantal dagen kunnen aanhouden.Het Platform is in het bezit van afzetlint met de tekst Processierups, mocht u een plek op het terrein zien waar de rupsen zich ophouden en wat nog niet gemarkeerd is, meld het ons gerust, wij zorgen voor het markeren van de plek. Bel tevens de Gemeente Ede 14038, zodat de rupsen snel verwijdert kunnen worden, houd rekening met een aantal dagen voordat er actie wordt ondernomen vanwege de grote hoeveelheid plekken in de Gemeente Ede die momenteel worden behandeld.

Klachten voorkomen


Voorkomen is beter dan genezen. Om jezelf goed te beschermen tegen de brandharen van de eikenprocessierups, is het belangrijk dat je goede kleding draagt als je naar buiten gaat. Zorg ervoor dat je hals, armen en benen bedekt zijn. Ga niet zomaar op de grond zitten en zet voor de zekerheid een (zonne)bril op.


Toch klachten?

Ben je toch in aanraking gekomen met de brandharen? Ai, dat is vervelend. Gelukkig kun je zelf wel wat trucjes toepassen. We zetten de tips voor je op een rij:

Trek de kleding zo snel mogelijk uit‘Strip’ de huid: doe plakband op je huid en trek het dan losSpoel je huid en ogen met lauw waterZalf of crème met menthol, aloë vera of calendula kan verlichting gevenEn het allerbelangrijkste: ga niet wrijven of krabben!

Meestal verdwijnen de klachten binnen een paar dagen tot twee weken.Ernstige klachten

Heb je oogklachten nadat je in een rupsrijk gebied was? Schakel dan meteen een oogarts in. Er is een kans dat je oogontsteking krijgt en daardoor kun je in het ergste geval blind worden. De huisarts kun je bellen als je een allergische reactie krijgt en daardoor een dikke lip of tong hebt of benauwd wordt.

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments