top of page
  • Foto van schrijverredactie

Geluid vliegtuig representatief?

Wij vinden van niet, worden wij dan gelijk bestempeld als tegenstanders, ja in zeker zin wel. Wonen op één van de mooiste plekken van de Gemeente Ede, betekent straks ook genieten van deze omgeving en zitten we niet te wachten op het geluid van overvliegende vliegtuigen. 1 vliegtuig over laten vliegen, is dan ook niet representatief genoeg om een goed oordeel te kunnen vellen hierover. Discutabel is ook de hoogte waarop het vliegtuig overvloog, blijft het die hoogte, wat als men toch besluit de landing eerder in te zetten.



Voorstanders zijn er maar een handjevol, tegenstanders voldoende! Maar het is een mix van waar we tegen zijn, het overvliegen, het geluid, de uitstoot van kerosine en laten we vooral de natuur niet vergeten, natuur 2000 bedekt een groot deel van de route waarover de vliegtuigen mogelijk gaan vliegen.


Zaak is dat we een vuist gaan maken richting Den Haag om onze en met ons velen andere woon en leefgebieden straks laten verstoren door deze metalen kisten. In de media wordt er al veel over geschreven en verteld, met Ede als eerste echte gemeente met een wethouder Luchtvaart is het te hopen dat de beste man, met de juiste steun een stempel kan drukken op het van tafel vegen van dit belangrijke item voor natuur en mens!


Links naar relevante websites:


https://www.belevingsvlucht.nl/default.aspx

https://www.gelderlander.nl/ede/vertraging-belevingsvlucht-past-precies-bij-dossier-lelystad-airport~a7ee16b2/


0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page