top of page
  • Foto van schrijverredactie

LET OP actie is afgelast’. Meer info volgt... Gratis Perenboom ophalen!

Vanwege de coronacrisis zijn 150.000 perenbomen op zoek naar een nieuw thuis. Ze kunnen niet meer verkocht worden en dreigen verbrand te worden.


Zaterdag kun je in Ede een gratis perenboompje ophalen.

Gratis fruit (Conference peren), verkoeling, vergroening, minder CO2. Zo’n perenboom in je tuin is hartstikke fijn. De insecten in je tuin worden er ook blij van.


Waar haal je een gratis perenboom op?

Op de parkeerplaats van Juffrouw Tok (Verlengde Arnhemseweg 101) worden ze zaterdag 22 augustus 2020 uitgedeeld, tussen 09.00 en 12.00 uur. Ze zijn ongeveer twee meter hoog en hebben wortels, maar geen kluit. Je kunt ze dus eventueel zelfs op de fiets vervoeren. Wel vraagt men een kleine bijdrage van € 2,00 per boom.Hoe verzorg je de perenboom?

De perenbomen komen uit de koelcel en zijn in rust. Zodra ze eruit komen, gaan ze bladeren maken en hebben ze direct water nodig. Dus haal jij een gratis perenboom op, let dan hierop:

  • Plant de boom zo snel mogelijk of zet ‘m tijdelijk in een emmer water;

  • Graaf een kuil zo diep als een emmer, en zorg dat de wortels de ruimte hebben;

  • Giet een emmer water in de kuil;

  • Plant de boom en gooi het gat weer dicht met losse grond en stamp licht aan (een beetje bodemverbeteraar met de grond vermengen kan zeker helpen);

  • Hoewel bloesem prachtig is, kan je toch beter dit najaar de bloemetjes direct weghalen. Zo heeft je boom een betere overlevingskans. Want bloeien hoort in het voorjaar en niet in augustus;

  • Geef de boom veel water, liefde en verzorging, want in augustus uit de koelcel komen is niet niks voor een perenboom.

Meerbomen.nu: “De bomen zijn laagstam conference perenbomen. De boom wordt zo’n 3-3,5 meter hoog en kan zichzelf bestuiven. Dus we hopen dat iedereen kan genieten van lekkere peren, maar kunnen helaas niks beloven. Het kan ook zijn dat de boom in 2021 nog een beetje moet bijkomen en pas in 2022 peren geeft.”


Bron: o.a. in de buurt

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page