top of page
  • Foto van schrijverredactie

Groenvoorziening wijk Simon Stevin

Onze wijk is op dit moment nog wat zanderig. Daar gaat als de bebouwing klaar is verandering in komen. Dan worden, naast de uiteindelijke bestrating, ook de groenvoorzieningen aangelegd. Hoe dit eruit gaat zien staat uitgebreid beschreven in het inrichtingsplan van de wijk. Dit bericht geeft een samenvatting en impressie van hoe onze wijk eruit gaat zien.


Heide en Bos

De noordoosthoek van onze wijk zal qua beplanting meer gericht zijn op een heide gebied. Het zuid westelijke gedeelte zal meer bosrijk worden. Deze uitsplitsing zien we meteen terug in de benaming van de twee parken die Simon Stevin rijk is; Heidepark en Bospark. De contouren van deze parken zijn al in de wijk zichtbaar. Deze parkjes zullen worden voorzien van een wandelpad en zullen hier en daar zit en speelelementen bevatten.

Beplanting parken

Hieronder ziet u een impressie van de beplanting in zowel het bospark en heidepark. Naast de geplande bomen en heesters zal vooral het heidegebied ook nog vele soorten lage beplanting (stinzen) gaan bevatten. Hierbij een impressie:

Beplanting naast wegen

Onze straten zullen ook beplanting gaan krijgen. Deze beplanting zal toegespitst zijn op de ruimte die beschikbaar is. Rond de toegangswegen zullen wat grotere bomen komen te groeien. Langs de kleinere wegen zal de beplanting in hoogte afnemen. Kleine vakken en bermen zullen een graslandflora gaan krijgen. Ook langs onze wegen is er een onderscheid tussen heide- en bosgebied. Hieronder een impressie van de beplanting rondom onze wegen.

Nu nog even wachten…

De grote variëteit aan beplanting en de aanwezigheid van de parken spreekt ons erg aan! Het zal nog even duren, maar we kijken al uit naar de dag dat onze wijk inclusief beplanting af is.


Wilt u reageren op dit artikel, neem dan contact op met de werkgroep Groen en Leefbaarheid:

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page