top of page
  • Foto van schrijverredactie

Masterplan WFC definitief!

Op 3 oktober presenteerde Brad Shelton van BRC Imagination Arts de definitieve versie van het zogenaamde 'Masterplan' voor de ervaring, aan een groep die opnieuw groter en completer was. Waaronder vertegenwoordigers van de FAO, de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties, samen met een live videoverbinding. Het masterplan beschrijft de verschillende verhaallijnen die worden besproken, evenals de reis van de bezoeker, met de nadruk op de meest relevante voedselthema's die worden behandeld, de globale lay-out van de ervaring en de mogelijke technologieën en middelen die kunnen worden gebruikt om bezoekers aan te bieden een speciale leerervaring. Deze laatste presentatie zoomt in op een aantal wijzigingen, geïmplementeerd na feedback op de vorige presentaties.

The Great Food Adventure

Tijdens hun reis door drie verschillende belevingszones dompelen de bezoekers zich onder in vier thema's. Deze zones gaan over het menselijk lichaam, de voedselwaardeketen, de wereldwijde voedseluitdagingen en de leidende rol van Nederland bij het realiseren van een betere mondiale toekomst. Bezoekers kunnen deze onderwerpen in elke volgorde bekijken, maar op rustige dagen worden ze door een route geleid met een vaste volgorde, de gewenste reis van de bezoeker. Ze ervaren deze onderwerpen door middel van een verscheidenheid aan digitale interactieve elementen, live presentaties, theaterinstellingen, 3D-media, interactieve oefeningen, fysieke activiteiten en gesuperviseerd rollenspel. Hiermee leren ze hoe ons voedsel wordt verbouwd en geproduceerd, welke keuzes de bezoekers kunnen maken om tot een gezonder, evenwichtiger (en smakelijker) voedingsdieet te komen en wat we (nu en in de toekomst) kunnen doen om voor de mensheid te zorgen en de planeet die ons voedt.


Het World Food Centrum en alle betrokken partijen en bedrijven zullen op steenworp afstand zich gaan vestigen van het Simon Stevin terrein. Het is de bedoeling dat ten noorden van het nieuw te bouwen station een compleet Fooddorp gaat herrijzen. Goed voor de werkgelegenheid en dat allemaal met oog op een gezonde voedingstoekomst!

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page