top of page
  • Foto van schrijverredactie

NK metselen op Simon Stevin terrein

Vorige maand namen wij u mee en deden verslag van de ontwerp wedstrijd van de Stormbaan die in het voorjaar gaat komen op het Simon Stevin terrein. Het definitieve ontwerp krijgt een belangrijke hoofdrol tijdens het NK metselen.


67e NK Metselen Het Nationale Metselkampioenschap Metselen bestaat uit negen regionale voorronden en een landelijke finale op een centrale maar jaarlijks wisselende locatie. In 2019 vindt de finale van het NK Metselen plaats op 10, 11 en 12 april in Ede. KNB organiseert deze finale in nauwe samenwerking met Bouwopleidingsbedrijf ReVaBo Oosterbeek en Gemeente Ede.Speelelementen Wedstrijdopdracht is het maken van een aantal gemetselde speelelementen in de geest van een stormbaan, eerder ontworpen door Bouwkunde studenten van de TU Delft. Het beste ontwerp wordt in de finale door metselscholieren gerealiseerd en krijgt een blijvende speelbestemming in de nieuwbouwwijk op de oude kazerneterreinen in Ede. De wedstrijdopdrachten zijn een speelse verwijzing naar de militaire hindernis (storm)banen van vroeger op de oude kazerneterreinen.


Zilveren Troffel Uiteindelijke inzet is de Zilveren Troffel, een wisseltrofee en tevens de hoogste eer in het metselvak. Deze prijs wordt uitgereikt op vrijdagmiddag 12 april in Ede. Het verloop van het kampioenschap is te volgen via www.metselwedstrijden.nl.


U komt toch ook kijken?

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page