top of page
  • Foto van schrijverredactie

Oproep.....

De afgelopen weken en vooral dagen hebben wij diverse verzoeken per mail ontvangen om nogmaals de maximale snelheid in onze wijk onder de aandacht te brengen.


Er wordt nog steeds te hard gereden!!!


Meldingen komen binnen van bewoners aan de Didi Rooslaan, Piet Romboutlaan, Ariën Thomassenlaan, Gebroeders van Steenbergenplantsoen en ook ter hoogte van het nieuwe project Heidestad (de entree die nu is afgesloten)

Vooral in deze tijd dat veel kinderen thuis zijn, wordt er meer op straat gespeeld en dat kan leiden tot zeer gevaarlijke situaties in de wijk. Het plaatsen van de drempels is onlangs uitgevoerd en we snappen dat er verschillende meningen zijn of de plekken wel verstandig zijn uitgekozen. Er is rekening gehouden met de oversteek van kinderen vanuit de verschillende delen uit de wijk naar speelplekken.


Toch is het te gek, dat dergelijke maatregelen nodig zijn om binnen de wijk de snelheid te verlagen. Vanuit het kernteam wordt er elke dag contact gelegd met bedrijven die hard door de wijk rijden en de vaste pakketbezorgers zijn op de hoogte van de frustratie die er is als ook deze groep met hoge snelheid door de wijk rijd.

Helaas zien we ook voldoende wijkbewoners die gewoon veel te hard rijden!


In de hele wijk geldt een snelheidslimiet van 30 km/h, bij deze snelheid is de remweg erg kort en kan er beter overzicht worden gehouden en ook 's avonds en 's nachts. We moeten er niet aan denken dat er ongelukken gebeuren die prima konden worden voorkomen.


Dus nogmaals het verzoek om gewoon 30 km/h te rijden en daarmee bij te dragen aan een veilige wijk.


Wat betreft de beperkte verlichting op sommige plekken in de wijk en de slechte delen in het wegdek. Er heeft vorige week een inventarisatie plaatsgehad die vandaag naar de Gemeente is gestuurd met het verzoek dit op te pakken en daarmee de veiligheid extra te vergroten.

Tevens ontvangen de bouwbedrijven die in de wijk bezig zijn ook een brief waarin verzocht wordt de maximale snelheid te delen met hun medewerkers en toeleveranciers.


Tot slot is er nauw contact met de wijkagent, samen wordt gekeken naar een preventieve actie die kan worden ingezet om nog meer aandacht te krijgen voor dit probleem. De komende maanden/jaren dienen we rekening te houden met alle perikelen die samenhangen met een wijk in aanbouw, dat neemt niet weg dat we hierin ook zelf een grote verantwoordelijkheid kunnen nemen.


Samen houden we de wijk veilig!


Bedankt mede namens alle briefschrijvers en kinderen uit de wijk!!

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page