top of page
  • Foto van schrijverredactie

Oude tijden herleven..

Wat hebben studenten (Bouwkunde) van de TU Delft en metselaars met elkaar te maken? Heel veel kunnen wij u verklappen, want afgelopen vrijdag hebben beide de eerste stappen gezet richting iets bijzonders. Zoals bekend vanuit het inrichtingsplan, is het de bedoeling dat op termijn , parallel aan de Sysseltse laan een heuse stormbaan komt die de geschiedenis levendig houd van het Simon Stevin terrein.



Studenten van de Tu Delft die de minor "engineering " doen zijn gevraagd een ontwerp te maken die gebaseerd is op een aantal minimale voorwaarden, te weten: doelgroep schoolkinderen, ondergrond zand, hoofdmateriaal bakstenen (waarom leggen we zo uit) in combinatie met bijvoorbeeld hout, metaal, touw of andere materialen die makkelijk te vervangen zijn en of weinig tot geen onderhoud nodig hebben. daarnaast is aangegeven minimaal 4-6 speelelementen, geïnspireerd op de voormalige stormbaan. De breedte is maximaal 3 meter en er dient rekening te worden gehouden met de veiligheidsvoorschriften die gelden voor speelelementen. Kortom een flinke en leuke uitdaging.



Uiteindelijk is er na lang beraad een winnaar uitgekomen die tevens de aanvullende boodschap meekreeg om het uiteindelijke resultaat wat aan te passen zodat het zowel voor omgeving, de doelgroep en de leerlingen van het VMBO die het moeten gaan metselen haalbaar is.



Vooral dat metselen, dat beloofd een leuke strijd te gaan worden. Het NK metselen wordt dit jaar in Ede gehouden, leerlingen van rond de 16 jaar krijgen medio april 2,5 dag de tijd om het resultaat ook daadwerkelijk gestalte te geven. Alle elementen zullen bestaan uit ongeveer 500-700 bakstenen, tevens zullen er in de bouwwerken diverse accenten worden toegevoegd die het geheel voor zowel het uiteindelijke ontwerp als de moeilijkheidsgraad bij het NK uitdagend houden.



De NK jury (die afgelopen vrijdag ook aanwezig was) bestond uit ervaren metselaars, de Gemeente ede, stedenbouwkundigen, mensen met ervaring in de restauratie, Revabo, medewerker van Speelplan (adviesbureau certificering en begeleiding) en ook wij mochten (dit was voor ons ook een verrassing) oordelen welk ontwerp het uiteindelijk ging worden.



Het waren spannende namen die gekozen waren voor het ontwerp van de deelnemers, denk aan Hide and Seek, een ontwerp waarbij de kinderen zich konden gaan verstoppen in een soort van Labyrinth, Vogelvrij (de naam spreekt al voor zich) , echter de naam van het winnende ontwerp is Play Diamond en daar konden uiteindelijk alle juryleden zich in vinden! Op de maquette ziet u een eerste opzet van het plan, de daadwerkelijke elementen zullen worden geplaatst over een lengte van 100 meter en het geheel is maximaal 3 meter breed.



Wij houden u op de hoogte van de vorderingen en de uiteindelijke datum van het Nk metselen en we zijn ervan overtuigd dat het een mooi element wordt dat prima past in het landschap en op de plek waar Oude tijden mogen herleven........



0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page