top of page
  • Foto van schrijverredactie

Start werkzaamheden Parklaan (Noord)

Bijgewerkt op: 20 jan. 2022

Eindelijk is het moment dus bijna daar, eind januari starten de werkzaamheden aan de noordkant van de Parklaan. In ons geval het deel wat grenst aan de wijk Simon Stevin.

De afgelopen jaren zijn er diverse inloopavonden geweest, op deze avonden kon met op schermen zien hoe de toekomstige Parklaan eruit zou komen te zien, was er ruimte voor inspraak en kon men als wijk meedenken over aansluitingen en bereikbaarheid.Fotobron: Website parklaan-ede (Gemeente Ede) betreft aansluiting Parklaan met Klinkenbergerweg


De Gemeente Ede heeft diverse animaties gemaakt waarop duidelijk te zien is, op welke wijze de parklaan er langs de wijk Simon Stevin komt te liggen.

Voor diegene die onlangs in de wijk zijn komen wonen en de Parklaan nieuw is, hieronder een animatie.Voor diegene die elke week de Ede Stad uitpluizen, de aanvragen voor de bomenkap zijn gedaan en de vergunningen zijn verleend. SME (Stichting Milieugroep Ede) heeft zich daarmee flink bezig gehouden en in samenspraak met de Gemeente Ede, gekeken naar de beste opties. Hierbij is het zogenaamde compensatiegedrag duidelijk doorgenomen en is de her-plant van nieuwe bomen, groter dan het aantal bomen wat wordt gekapt. Door technische oplossingen in de aanleg zijn op voorhand al ruim 150 behouden gebleven in het nieuwe plan.


Om direct met het groene hart te beginnen, is besloten om na de aanleg de eerste bomen al aan te planten, dit is beter voor mens en dier. De bomen die gekapt moeten worden zijn voorzien van een roze stip, bomen met een blauwe stip blijven staan.

Zoals u wellicht al heeft gezien, staan er ter hoogte van de fietsoversteek al roze paaltjes en is men bezig met de laatste delen te onderzoeken op achtergebleven explosieven of munitie. De Shermantank is afgelopen maandag al weggehaald, deze wordt gestraald en voorzien van een nieuwe laag verf in Delft, zodra de werkzaamheden gereed zijn komt de tank aan de overzijde van de weg weer terug.


Dat wij als wijkbewoners wat overlast gaan krijgen van de werkzaamheden is een feit. De gemeente Ede heeft ons toegezegd op tijd te starten met het aangeven van omleidingsroutes e.d. Wilt u meer informatie over de parklaan en het stappenplan lezen, kijk op www.parklaan.ede.nl

Wij houden u op de hoogte!

1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven

1 Comment


kleinklaasje
kleinklaasje
Jan 19, 2022

De link naar de website van de Parklaan is niet juist. Dit moet zijn: https://parklaan

.ede.nl. Dus zonder www

Like
bottom of page