top of page
  • Foto van schrijverredactie

Van Niets naar Iets, editie Maart online

Het was gisteren fris op het Simon Stevin terrein, maar van alle werkzaamheden die er worden verricht krijg je het spontaan warm. Van het beton storen bij het project Huis ter Hei, de graafwerkzaamheden voor de kelder van het Bloemkwartier, de renovatie van de verbindingsgebouwen en alle ontwikkelingen bij het project de Sysseltse Lanen en het Vredekwartier, er gebeurd heel veel.


Ook is men begonnen met het bestraten van de wegen rondom de projecten, een stevige klus die de nodige precisie vraagt en veel spierkracht. Ondanks het feit dat het tegenwoordiger allemaal niet op de knieën hoeft et worden gedaan is het aardig aanpoten.Bijzonder was deze keer dat we in beide verbindingsgebouwen ook wat opnames mochten maken. Waar in het ene gebouw de sloop renovatie al duidelijk zichtbaar is en men begonnen is met opbouwen, moet in het andere gebouw nog worden begonnen. Leuk om te zien hoe oude details straks gaan herleven in deze mooie gebouwen.


Bij de Sysseltse Lanen, staan de binnenmuren, dan pas is echt zichtbaar over de omvang van deze woningen. Ruimte volop, wat zullen de bewoners daar gaan genieten. Bij Huis ter Hei, is men druk bezig met het storten van de 40 funderingen, eind volgende week zullen daar ook de eerste begane grond platen worden geplaatst.


En niet te vergeten de Parkkwartier woningen die worden gebouwd, even waande ik mij als toekomstige bewoner en stond te genieten van het geweldige uitzicht wat deze mensen gaan krijgen. Wat meer hoogte geeft al een hele andere dimensie aan het uitzicht. De CPO krijgen ook steeds meer vorm, mooi om te zien waar een collectief van betrokken toekomstige bewoners toe kan leiden. Ook voor hun wacht straks een mooie plek om te gaan wonen.


Een speciaal dankwoord richting de betrokken bouwbedrijven dat wij de ruimte krijgen om leuke opnames te mogen maken van alle projecten!


Natuurlijk hebben wij meerdere opnames gemaakt, hiervan zullen de komende tijden ook filmpjes worden gemaakt per project. Voorlopig kunt u gaan genieten van de Maart editie " van Niets naar Iets"0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page