Bordjes met 30 km/h
Afgelopen week is zijn er op diverse plekken in de wijk borden geplaatst met het verzoek te houden aan de voorgeschreven snelheid in de wijk. Na diverse gesprekken met de Gemeente dat er nog steeds veel te hard wordt gereden in de wijk, is besloten om over te gaan tot het plaatsen van deze borden. Dit is een eerste stap, de tweede stap is dat er binnenkort ook op plekken waar veel kinderen spelen, Victor Veilig poppetjes te plaatsen. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door bouwbedrijf Ufkes die het Platform hiermee financieel ondersteunt. De bouwbedrijven zijn een tijd geleden ook schriftelijk geïnformeerd, om hun medewerker te attenderen op de snelheid. Mede door de hoeveelheid geparkeerde busjes, wegwerkzaamheden kunnen zomaar gevaarlijke situaties ontstaan. De wijk kent op dit moment al veel kinderen die ook buiten spelen..... veiligheid boven alles. Tot slot zijn wij als bewoners ook verantwoordelijk voor veilig rijgedrag, 30 kilometer per uur is de maximale snelheid in de hele wijk.
Strooiroute
Tevens heeft de Gemeente Ede de Piet Romboutlaan en Didi Rooslaan opgenomen in de strooiroute bij sneeuw en kans op gladde wegen. Hiermee streeft men ernaar dat de wijk via deze twee (tijdelijke) aders goed bereikbaar is. Wederom een stap in de goede richting!
Oversteekplek
De langverwachte tijdelijke, veilige oversteekplaats bij de Sysseltse Lanen is afgelopen vrijdag voor een deel afgerond. Komende week zal men aan de overzijde nog wat werkzaamheden gaan verrichten en daarmee hoopt men een goede oplossing te hebben gevonden, waarbij het zicht op de overstekende fietsers beter is geworden. Automobilisten hebben beter zicht op deze plek, we zijn benieuwd of het ook zo wordt ervaren.
Straatverlichting
Het aantal verlichtingspunten kan zeker omhoog. Een veel gehoorde opmerking uit de wijk, wij hebben tijdens het laatste overleg met de Gemeente dit wederom besproken. Vooral ter hoogte van de Verbinding is het erg donker en zo zijn er nog een aantal plekken in de wijk die mede door te weinig verlichting gevaarlijk zijn voor wandelaars en fietsers. Er wordt gewerkt aan een oplossing en de lantaarnpalen die het nu niet doen, worden spoedig gemaakt.
Buurtapp
Begin volgend jaar willen wij gaan starten met de introductie van een buurt app die gebruikt kan worden bij calamiteiten, misstanden in de wijk zoals diefstal, inbraak of vandalisme. Er zijn verschillende varianten op de markt die ingezet kunnen worden. de werkgroep Verkeer en Veiligheid gaat zich de komende hierover buigen. Heeft u in het verleden gewerkt met een buurtapp of bekend met de verschillende varianten, informeer ons gerust over uw bevindingen. Wij willen een goede keuze maken! Uw reactie kunt u mailen naar verkeerenveiligheid@platformsimonstevin.nl
Comentários