top of page
  • Foto van schrijverredactie

Wij hebben niet stilgezeten!

We geven het toe, na de feestdagen was het lastig om weer op gang te komen, toch hebben we in februari niet stilgezeten en zijn er mooie stappen gemaakt! Er is een gesprek geweest met de Gemeente en binnenkort komen wij met een poll, waarbij uw inbreng van groot belang is als toekomstig bewoner van het Simon Stevin terrein. Er zijn gesprekken gevoerd met Sportservice, wijkbeheer, handhaving en de verschillende projectgroepen zijn bijeen geweest om de activiteiten planning voor komend jaar vast te stellen. Ook daarover binnenkort meer.Halverwege komende deze maand zal de website een totaal andere look en feel krijgen, we zullen heel langzaam aan e.e.a. gaan aanpassen om te komen tot een informatieplatform voor alle bewoners. Kortom wij hebben dus niet stilgezeten .....


Ook op het bouwterrein gaat het hard, over een paar weken zullen de woningen van het Parkkwartier worden opgeleverd, zijn de parkeerplaatsen gerealiseerd bij de CPO woningen en zullen de eerste verdiepingen worden opgebouwd bij het Boskwartier. Heeft u trouwens gezien hoe hard het gaat bij het Heidekwartier, als het allemaal meezit zullen de eerste bewoners daar voor de zomer nog komen te wonen.Bij de Sysseltse Lanen is men druk in de weer met de lege plekken op te vullen tussen de woningen van Fase 1, de eerste contouren zijn vanuit de lucht goed zichtbaar en wat twee jaar geleden nog een plaatje was, wordt werkelijkheid.


Vanuit Heidestad is het nog stil, de verwachting is dat deze woningen nog wel ergens mei/juni in de verkoop gaan. De Gemeente Ede heeft ook aangegeven dat men spoedig wil gaan starten met het in de markt zetten van de vrije kavels die er komen op de plek van de voormalige Klinkenberg. En misschien komt er nog wel een leuke verrassing op termijn...... echter zijn wij dringend verzocht om hier nog niets over los te laten. Maar leuk is het wel, voor iedereen die nog geen woning heeft weten te bemachtigen op het terrein.De hoeveelheid regen van de afgelopen weken heeft de Verbinding flink doen groeien :-) Wat een prachtig complex, nu nog erg fors, over een paar maanden zal het van goede meerwaarde zijn voor de wijk als het gaat om diversiteit. En wat betreft de Parkwachter, uit de wandelgangen hebben wij vernomen dat de eerste werkzaamheden daar ook voor de zomer gaan starten.


Wat betreft Statuur, de verkoop loopt voorspoedig, ruim 50% is verkocht en ook daar start men nog voor de zomer met de bouw. De buurman het Officiersdorp is voor 100% verkocht en eind van deze maand is de verwachting dat ook daar de bouw gaat starten.


De eerste woningen bij het project Huis ter Hei, zullen nog voor 1 april worden opgeleverd (geen grap), wij zijn zeer enthousiast over de ruimte die het geeft langs de Piet Romboutlaan, woningen in combinatie met groenstroken zorgen voor een mooie eenheid in de wijk langs de hoofdwegen.


Wat betreft Puur op de Heide, de website laat zien dat er tot nu toe 7 woningen onder optie staan. We hadden gehoopt hier al iets meer over te kunnen melden, echter door een wisseling bij de bouwer, is dat tot op heden nog niet gelukt.


Beide verbindingsgebouwen zijn zo goed als klaar, de eerste bewoners krijgen nog deze maand de sleutel, dat wordt een bijzondere stap voor deze mensen, wonen in een gebouw met pure nostalgie en historie.


Kortom wat ruim een jaar geleden nog een grote kale vlakte was, krijgt nu steeds meer vorm.


Geniet van de februari editie Van Niets naar Iets!


Heeft u vragen, mail ons gerust: info@platformsimonstevin.nl

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page