top of page
  • Foto van schrijverredactie

Wij wensen u een mooie dag!

De Ginkelse Heide staat vandaag in het teken van de jaarlijkse Airborneherdenking en luchtlandingen. Net als op 18 september 1944 springen vandaag honderden parachutisten van lage hoogte uit hun toestel. Er worden ongeveer 40.000 bezoekers verwacht.


Tijdens het evenement is er van alles te doen. Gedurende de activiteiten is in dit bericht het laatste nieuws te vinden omtrent de herdenking en de parachutesprongen. Om 10.00 uur is de eerste dropping. ,,De weersverwachtingen zien er goed uit", schrijft de gemeente. ,,De para's hangen hun parachutes om!" 


Het weer kan bepalend worden voor de massasprongen vandaag. Bij slecht weer kan besloten worden om een sprong niet door te laten gaan, echter is dit volgens de gemeente vaak een last-minute beslissing. ,,De herdenking gaat door, ook bij regen / slecht weer", liet de gemeente vrijdagmiddag via Twitter weten. 


Let erop dat de N224 voor alle autoverkeer is afgesloten en het druk kan zijn op de fietspaden van en naar de Ginkelse Heide.


Namens het platform wensen wij u een mooie dag, volgend jaar kunt u de dropping aanschouwen vanuit de achter/voortuin :-)0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page