top of page

Woning in onze wijk wint prijs duurzaamste huis

Bijgewerkt op: 3 apr.

Eén van de duurzaamste huizen van Nederland staat in Ede in de wijk Simon Stevin. De vrijstaande woning van David Jan en Lia van Harten uit Ede is uitgeroepen tot het duurzaamste huis van Nederland in de categorie ‘Woningen vanaf 2000, oppervlakte groter dan 175 vierkante meter’.


Lijkt een vrij normaal huis

De in 2021 gebouwde woning van is volgens jurylid Harm Valk (Nieman Raadgevende ingenieurs) een terechte winnaar: ,,De woning ziet er op het eerste gezicht uit als een vrij normaal huis. Wat deze woning bijzonder maakt, is dat het is ontworpen als ‘Plushuis’. Dat betekent dat het een zeer lage energiebehoefte in zowel de zomer als winter heeft en dat het ook nog eens meer energie opwekt dan er wordt verbruikt." 


Eigenaar David-Jan van Harten: "Het huis is voorzien van 33 zonnepanelen. Het is opgebouwd uit isolatiepanelen van Isokern. Ook het dak is voorzien van isolatie. Het regenwater wordt opgevangen in een ondergrondse tank van 5 kubieke meter. Dit kan worden gebruikt voor schoonmaken en het sproeien van de tuin.” De woning is voorzien van drievoudig glas en actieve zonwering.
0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page