top of page

Woonrijp maken

In de nieuwsbrief van de gemeente van 3 november is de planning gedeeld voor het woonrijp maken van onze wijk. De laatste gedeelten van de wijk worden de komende maanden afgerond qua bestrating, verlichting en groenvoorziening.

Bestrating

Het belangrijkste moment is het afronden van de wijk-entree van de Piet Romboutlaan, die uiterlijk eind november gereed moet zijn. De periode daaropvolgend worden de Janny Laupmanlaan (het gedeelte bij de wadi en de aansluiting met de Didi Rooslaan) en de Didi Rooslaan afgerond. Dit moet qua bestrating eind februari 2024 gereed zijn.

Groen en verlichting

Ook de groenvoorziening voor de gehele wijk is volgens de planning end februari gereed. Voor de feestdagen wordt het gedeelte oostelijk van de Piet Romboutlaan (e.g. Pieter van Varklaan, Wiesje Boonzaaijerstaat) beplant en in januari/februari de resterende straten. Ook de straatverlichting wordt de komende periode geïnstalleerd.

Wandelpaden

Het is nog niet bekend wanneer de laatste wandelpaden worden aangelegd. Het streven is om dit in het 1e kwartaal van 2024 te doen. Het gaat bijvoorbeeld om de wandelpaden tussen het heidepark, via Statuur en Statuur 2.0 naar het Bospark.

Afvalbakken

Op een aantal locaties worden nog afvalbakken geplaatst, zoals bij enkele speeltuinen en bij toegangspunten in de wijk.

Tip: op enkele ondergrondse vuilcontainers in de wijk zit al een klepje waarin klein afval (zonder afvalpas) weggegooid kan worden (zie foto).


Speelvoorziening

In het Heidepark bij de Pieter van Varklaan wordt ook nog een speelvoorziening geplaatst. Deze zal waarschijnlijk in de loop van 2024 komen, en dan is de wijk écht af!

1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page