top of page
  • Foto van schrijverredactie

Bezoek de verbindingsgebouwen!

Op zaterdag 2 juni a.s. is het weer de Dag van de Bouw. In heel Nederland stellen aannemers het bouwterrein van een project open voor publiek. Dit jaar doet er ook een project van Woonstede mee! Tijdens deze dag stelt Aannemer Reinbouw het bouwterrein van de Simon Stevinkazerne toegankelijk voor publiek. Geïnteresseerden zijn van 10:00 uur tot 15:00 uur welkom om een kijkje te nemen in onze gebouwen 69 en 70.



Geschiedenis Deze kazernes zijn ontworpen in 1930 door kapitein der genie A.G.M Boost. In het hele land zijn kazernes gebouwd met hetzelfde ontwerp. Na de Tweede Wereldoorlog heeft de kazerne vooral verbindingsdienstopleidingen gehuisvest. De twee gebouwen die Woonstede transformeert, gebouw 69 en 70, zijn gelukkig bespaard gebleven van sloop. Deze transformatie wordt duurzaam gerealiseerd door zoveel mogelijk onderdelen van het gebouw te behouden. Na de transformatie krijgen de gebouwen een monumentale status toegewezen.


Transformatie Woonstede heeft het initiatief genomen om de kazernes te kopen en te transformeren tot appartementengebouwen met in totaal 40 appartementen. De oplevering van de 40 appartementen is, onder voorbehoud, eind 2018.

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page