top of page
  • Foto van schrijverredactie

Malkander vraagt uw aandacht...

De afgelopen dagen is er frequent overleg geweest met Malkander, de welzijnsorganisatie van Ede. Naast de beschikbaarheid van het Platform voor alle belangrijke hulpvragen uit de wijk, is het belangrijk dat alles op een centrale plek wordt geregistreerd. Hiervoor heeft Malkander een aantal belangrijke punten voor u op een rij gezet.


In deze rare en ook moeilijke tijd hebben we elkaar extra nodig! En daar willen we als welzijnsorganisatie samen met het Platform graag bij helpen. Drie belangrijke punten om op te letten:

[1]

Een van de belangrijkste speerpunten van Malkander in deze tijd is het in beeld krijgen van de stille en onzichtbare buurtbewoners, de mensen die graag op zichzelf zijn, moeilijk om hulp vragen en een klein netwerk hebben. Vaak is dat geen probleem, maar nu kan dat wel voor problemen zorgen, zeker als er angst in het spel is. Omdat wij voor deze taak aangewezen zijn op de buurtbewoners, willen wij u vragen:

Kijk om naar de stille en onbekende mensen in uw buurt. Kent u iemand niet, of twijfelt u of er voldoende hulp is (veel vanzelfsprekende hulp valt nu weg), maak dan contact met telefoon, of bel aan en vraag op gepaste afstand hoe het gaat en of er voldoende hulp is. Is iemand bang? Heeft hij of zij genoeg te doen in de tijd die ze alleen is? Zijn er andere vragen?

Als contact maken niet lukt en u blijft zorgen houden, bel dan Malkander of de sociaal werker uit uw wijk (Lisan Verboom). Wij kunnen dan proberen contact te leggen. Ook als de vragen te veel zijn, kun je contact opnemen met Malkander. (Malkander: 0318 - 20 80 80 (9-16u)/ Lisan Verboom 06-82143785, lverboom@malkander-ede.nl )[2]

Let goed op wat er in de buurt gebeurt. We horen graag van positieve initiatieven, maar helaas zijn er ook mensen die misbruik maken van de situatie. Ook dat soort signalen horen wij graag. Adviseer iedereen om alleen gebruik te maken van de aangeboden hulp als deze uit betrouwbare bron komt. Schakel bij twijfel Malkander in om te vragen of het initiatief daar bekend is. (Malkander: 0318 - 20 80 80 (9-16u)/ Lisan Verboom 06-82143785,  lverboom@malkander-ede.nl ) En bel bij direct verdachte situaties de politie op 0900-8844 of bij spoed 112.


[3]

Vergeet niet om goed voor jezelf te zorgen en zelf tijdig om hulp te vragen als je dat nodig hebt. Je kunt Malkander bellen met alle vragen die je hebt, met doe-vragen, praat-vragen, hulp bij boodschappen of medicijnen ophalen, tips om uzelf te vermaken, of in beweging te blijven. Malkander heeft een groot netwerk met hulpbieders, zo kan iedereen geholpen worden. Wijs iedereen op deze mogelijke hulpbronnen, laat ons weten als we wat kunnen doen, schakel ons in! Kijk ook op de website www.malkander-ede.nl voor hulp, inspiratie, en veel meer. Of bel met Malkander op werkdagen van 9.00-16.00 uur op nummer 0318 - 20 80 80.


Het Platform is goed bereikbaar via het email adres info@platformsimonstevin.nl, vanuit onze kerngroep staan leden klaar om u te helpen waar nodig, denk bijvoorbeeld aan het doen van boodschappen of even de hond uit laten mocht het even niet gaan. Natuurlijk ook voor een luisterend oor, mocht daar behoefte voor zijn!


Blijf gezond en let extra goed op elkaar!

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page