top of page
  • Foto van schrijverredactie

Nieuwe wijk, ongewenst bezoek!

Een nieuwe wijk, zorgt ook voor veel aanloop van buitenaf, inwoners van Ede die graag willen komen kijken hoe mooi wij allemaal wonen. Echter komt niet iedereen met goede bedoelingen naar deze wijk. Wij hebben de afgelopen dagen meerdere meldingen binnengekregen van wijkbewoners die ons attendeerden op ongewone zaken. Ook zojuist over een situatie in de omgeving Cornelis Verduijnstraat.


Het gaat om auto's (vaak dezelfde) die rondrijden op verschillende dagen en tijdstippen in de wijk, waarvan de inzittenden veel belangstelling hebben voor de woningen en ook soms foto's maken. Vandaag zijn omwonende naar drie personen toegelopen die door hun gedrag opvielen en uitgebreid beeldmateriaal aan het maken waren, toen men de personen hierop aansprak, kwam er een agressieve reactie.Daarom geven wij, mede namens de wijkagent het advies om bij verdachte situatie, direct 112 te bellen en zo exact mogelijk door te geven waar de politie moet zijn. Blijf op veilige afstand en alarmeer eventueel buren


In eerdere berichten ('Veilige buurt' app online voor wijk Simon Stevin (platformsimonstevin.nl) hebben wij al de aandacht gevraagd voor de veilige buurt app die u kunt downloaden in de appstore, hierin is de wijk Simon Stevin opgenomen en deze wordt beheerd door de werkgroep Veiligheid en Verkeer, hierin kunnen alle deelnemers vrij snel en gemakkelijk melding maken van verdachte situaties in de wijk. Hiermee voorkomen wij dat u alleen staat op het moment dat u extra hulp nodig heeft.


Tijdens de eerstvolgende kerngroep vergadering van het Platform zullen wij het project Waaks ook bespreken. Doel van dat project is dat u tijdens het uitlaten van uw hond, net even een extra straat meeneemt tijdens het uitlaten en zaken meldt die verdacht zijn of ongewoon.


Geef ook aan uw directe omgeving door als u op vakantie gaat, uw buren kunnen het dan extra in de gaten houden. Kortom "samen maken wij de wijk, maar houden wij deze ook veilig"


Blijf alert en bel 112 bij verdachte situaties, we zullen dan sneller een minder populaire wijk worden voor ongewenst bezoek.
0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page